Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Mali kućni aparati i tehnologije koje roditeljima mogu da olakšaju život

Mali kućni aparati i tehnologije koje roditeljima mogu da olakšaju život

Primorani smo na svakodnevna preklapanja i uklapanja između rada, odmora, zabave, dečijih nestašluka, novih lekcija i iskustava. Iako nikako ne možemo da kažemo da je lako, možemo da budemo zahvalni na svim nijansama i bojama života koji se pred našim postupcima odmotava i zbog kojih umemo više da cenimo slobodno vreme, lepe momente i ljude koje imamo u životu.

Nove tehnologije su veliki pomoćnici koji mogu da nam makar malo olakšaju obaveze i dosadne poslove, kao i da uštede vreme koje možemo bolje i učinkovitije da potrošimo. Naravno, važno je da budemo svesni da mi upravljamo pametnim uređajima i aparatima, pa da samo od nas zavisi koliko će oni zapravo raditi u našu korist.

Kako se bliži sezona darivanja, u nastavku donosimo spisak omiljenih uređaja koji mogu da olakšaju život roditeljima, ali i svim zauzetim ljudima. Pred vama je presek aparata koje koristimo u našim svakodnevnim aktivnostima i koji su osetno povećali kvalitet i udobnost naše porodične svakodnevice. Tako da, ukoliko se pripremate da počastite sebe za predstojeće praznike ova lista može da vam posluži kao inspiracija.

Mali kućni aparati i tehnologije koje roditeljima mogu da olakšaju život

1. Kuvalo tj. ketler sa podesivom temperaturom zagrevanja:

Ketleri mogu da ubrzaju proces kuvanja, zagrevanja i pripreme napitaka. Međutim, prilikom njihovog izbora obratite pažnju i na dodatne karakteristike, poput odmeravanja zapremine i podešavanja određene temperature tokom zagrevanja – na ovaj način još lakše i jednostavnije ćete pripremiti sve što vam je potrebno. Takođe, mnogi od ovih preparata imaju i opciju održavanja temperature što može biti zgodno – dok čekate da se voda zagreje, obavite svaki posao do kraja i ne brinite o hlađenju.

2. Multifunkcionalni aparat za kuvanje:

Ovi aparati mogu da obavljaju nekoliko funkcija obrade hrane, poput kuvanja, sporog kuvanja, kuvanja na pari, kuvanja pod pritiskom, sotiranja, prženja, dinstanja… U samo jednom aparatu sadržano je nekoliko funkcija starijih pojedinačnih uređaja i potrebnog posuđa. Njihove prednosti su u tome što štede vreme, brzo pripremaju različite vrste jela, a i tokom pripreme primetićete da se pravi manje nereda. Takođe, možete podesiti da se ručak sprema dok ste na poslu, podgrevati ga i održavati toplim.

3. Samostojeći mikser:

Samostojeći mikseri u većini slučajeva imaju jaču snagu od standardnih ručnih miksera. Pa dok oni naporno rade, mute i sjedinjavaju supstance, vaše ruke biće slobodne da peru suđe, spremaju ili pripremaju druge komponente recepta. Ovi kuhinjski pomoćnici smanjuju vreme pripreme i olakšavaju mešenje testa, kolača i različitih jela.

4. Aparati za vakumiranje:

Još jedna korisna sprava u kuhinji jesu i aparati za vakumiranje hrane. Posedovanje ovih uređaja znači da možemo lagodnije da planiramo nabavke, pripremu i duže čuvanje hrane. Takođe, vakumiranjem pametnije koristimo prostor u zamrzivaču i frižideru.

Recimo, možete da kupite veće količine suhomesnatih proizvoda, isečete ih, vakumirate i zamrznete. Pa prema potrebi koristite već pripremljene proizvode za pravljenje užina ili dečijih i porodičnih obroka.

Mali kućni aparati i tehnologije koje roditeljima mogu da olakšaju život Mali kućni aparati i tehnologije koje roditeljima mogu da olakšaju život

5. Štapni bežični i robot usisivač:

Praktični usisivači bez žica i kablova koji dolaze u pakovanju sa nekoliko različitih nastavaka, mogu da nam znatno olakšaju poslove čišćenja. Znamo koliko često se napravi nered nakon kuvanja, obedovanja ili igranja i koliko su česte nezgode poput prosipanja namirnica, grickalica i ostalih sadržaja. Ovim aparatima nered može biti odmah uklonjeni u samo par poteza. Nema potrebe da izvlačimo kablove i vučemo usisivače, jedino moramo da vodimo računa da redovno punimo bateriju.

Prilikom izbora usisivača obratite pažnju na snagu motora, dužinu trajanja baterije i nastavke koji dolaze u sklopu uređaja. Takođe, znatno je lakše ukoliko je baterija odvojiva od tela aparata, jer možete da je punite na bilo kom utikaču, dok on može da stoji na nekom pogodnom mestu.

Još jedna zgodna varijacija usisivača jesu robotski aparati koji sami čiste ili peru podove. Naše je samo da ih uključimo, s vremena na vreme očistimo i obezbedimo im slobodan prolaz. Dok oni obavljaju najteži deo posla, mi možemo da se opustimo, popijemo šolju kafe i uživamo u ukusima Domaćica keksića, ili pak da se posvetimo nekim drugim kućnim poslovima.

6. Konzola za igre:

Decu ne možemo da izolujemo od svakodnevnih dešavanja, ali možemo da ih postepeno i uz naše vođstvo, upoznamo sa novim tehnologijama. Pomoću konzola za igru, roditelji mogu da imaju nadzor nad sadržajem koji će deci biti dostupan – različitim igrama, zanimacijama i sadržajem sa interneta. Mogu da biraju igre koje će deci pomoći da uče, razvijaju različite, specifične veštine i da kontrolišu vreme provedene u ovim zabavnim aktivnostima.

7. Pametni satovi:

Ovi uređaju su zgodni, kako za decu tako i za roditelje. Postoji mnogo modela ovih praktičnih satova koji nude najrazličitije opcije, pa se lako mogu prilagoditi svačijim potrebama i dečijem uzrastu.

Ovi satovi mogu da posluže za praćenje sigurnosti dece, sa njima možete znati u svakom trenutku gde se nalaze i pomoću njih lako mogu, u slučaju nužde i nekog problema, da okrenu izabrane kontakt brojeve.

Za roditelje je korisno što mogu da prate svoje zdravstveno stanje, kvalitet sna i lakše obavljaju različite poslove…

8. Bežične slušalice:

Da ste me samo pre par meseci pitali da li su bežične slušalice korisne, prva bih odgovorila – ne. Međutim, njihovo posedovanje olakšalo mi je život. Kuvanje, spremanje, fizička aktivnost i obavljanje svih poslova gde su mi slobodne ruke neophodne, postali su znatno lakši i zabavniji. Slušalice omogućavaju da dok obavljam neki od ovih poslova, mogu slobodno da komuniciram, slušam muziku, emisije, podkaste, ali i učim i preslušavam različite kurseve.

OCENI Priču
Broj glasova: 1