Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Zabavni mali zalogaji za vaše velike jesenje žurke

Zabavni mali zalogaji za vaše velike jesenje žurke

Dok novine nastavljaju da nas bombarduju lošim vestima i prognozama, možemo da se povučemo u svoje domove i u njima napravim pravu oazu za uživanje - sami ili u društvu pozitivnih i dragih ljudi. A, divna jesen je idealno vreme za porodične skupove, slavlja i druženja - da se ispričamo, posavetujemo, budemo jedni drugima potpora i razlog više za veselje.

U duhu najlepšeg, najgastronomskijeg i najromantičnijeg godišnjeg doba – donosimo vam predloge za pripremu jednostavnih, brzih, ali i ukusnih i efektnih trpeza.

Najlakše je poslužiti platu raznovrsnih đakonija, koje će biti pravi melem za nepca, ulepšaće zabavu, ostaviti dovoljno vremena gostima da se druže, đuskaju, ali i domaćinima da budu prisutni i da se i oni opuste.

Za ideje sa slike možete koristiti jednu veliku dasku ili poslužavnik, ali ako ih i nemate – stvar mogu da poprave 2-3 velika tanjira.

Zabavni mali zalogaji za vaše velike jesenje žurke

Postarajte se da posluženje bude raznovrsno, a u zavisnosti od slobodnog vremena kojim raspolažete i finansijske situacije, deo možete sami da napravite, a za drugi deo da odaberete već gotove proizvode. Tajna ovako serviranog posluženja je u dekoraciji, faktoru iznenađenja i kombinaciji ukusa.

Bilo bi dobro da namirnice koje ćete koristiti razvrstate u nekoliko kategorija koje želite da poslužite. Recimo, odaberite da li želite da poslužite hleb, slane pogačice, krekere ili neki drugi proizvod od skroba, i procenite kako će se uklopiti u vašu viziju dekoracije. Zatim, odaberite mesne proizvode i nekoliko vrsti sira. Ovo je već dobra baza koja može biti dovoljna da se gosti zasite, ali da bi posluženje bilo posebno, upečatljivo i dostojno vaše žurke, pripremite i nekoliko specifičnih ukusa – suvo voće, masline, orašaste plodove i obavezno postavite i sveže, sitno nasečeno voće i povrće.

Zabavni mali zalogaji za vaše velike jesenje žurke Zabavni mali zalogaji za vaše velike jesenje žurke

Zabavni mali zalogaji za vaše velike jesenje žurke Zabavni mali zalogaji za vaše velike jesenje žurke

Kako bi trpeza bila bogatija i ukusnija, poželjno je da pripremimo i različite umake – slatkasti, kiseli, neutralni i/ili ljuti – da svako može da pronađe svoju kombinaciju. Možete ih poslužiti u ukrasnim posudicama i iskoristiti kao ukrasne elemente – mi smo odabrali da odamo počast magičnim bundevama, najvernijim vesnicima jeseni pa smo ih oblikovali u loptice i ukrasili začinima.

Razliku može da pravi upravo dekoracija i način serviranja poznatih namirnica, pa tako obične viršle možemo da oblikujemo na najrazličitije načine, voće možemo dodatno da ukrasimo da liči na poznate oblike, a upotrebom jarkih boja možemo da dodatno privučemo pažnju i kod gostiju pokrenemo apetit.

Na zasebnu platu postavite i slatkiše. Ukoliko vam je potrebna inspiracija na našoj stranici sa receptima možete pronaći ideje za Domaćica sitne kolače, koji se brzo pripremaju, ukusni su i možete da ih oblikujete na najrazličitije načine. Deo Domaćica keksića obavezno dodajte i kao dekoraciju. Neka podsećaju na stara dobra vremena, drage uspomene i zajedničke dogodovštine i neka vam služe na radost i vode u nove avanture.

Zabavni mali zalogaji za vaše velike jesenje žurke

OCENI Priču
Broj glasova: 3