Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Recept za slavske kolačiće sa Domaćica keksićima

Recept za slavske kolačiće sa Domaćica keksićima

Pozivamo vas da nam se pridružite u pripremi jednog zabavnog i ukusnog deserta. Pored dole navedenih sastojak biće vam neophodno i malo strpljenja, mnogo kreativnosti i dečije mašte.

Suština kuvanja je da uživate, probudite radoznalost, podstaknete magiju i razbudite čula. U vaše delicije dodajte uvek i po malo energije, zabave i mnogo ljubavi. Budite pokretač i nastavite sa širenjem lepih emocija na one koje hranite i za koje kuvate.

Domaćica kekse izblendajte i prema želji dodajte vaše omiljene sastojke. Ne morate striktno da se pridržavate recepta. Bitno je samo da dobijete kompaktnu masu, koja lako može da se oblikuje u kuglice. Pomoću soka od narandže (uvek možete da koristite i gotov sok, ali sveže isceđeno voće daje dodatni svež i prijatno kiselkast ukus) prilagođavajte teksturu, a ukoliko mislite da ste ga proredili dodajte još malo keksa.

Ukoliko kuglice spremate za neku posebnu, svečanu priliku savetujemo da isključivo siti krenete u proces dekoracije, da ne biste morali sve iz početka da pravite. Ukrasite ih, obojte, pojačajte ukuse i istaknite teksturu. Ovim malim varijacijama možete kolačiće uvek učiniti novim i interesantnim.

Želimo vam da uživate u degustaciji kuglica i podelite ih sa nekim posebnim i dragim.

Recept za slavske kolačiće sa Domaćica keksićima

Recept za slavske kolačiće sa Domaćica keksićima Recept za slavske kolačiće sa Domaćica keksićima

Recept za slavske kolačiće sa Domaćica keksićima

Sastojci:

 • 1 kutija Banini Domaćica keksa (običnog ili sa kakaom)
 • 1 kašičica cimeta
 • 20g maslaca, otopljenog
 • par kapi ruma
 • prstohvat soli
 • sok od 1 narandže

 

ZA DEKORACIJU:

 • 50g otopljene čokolade
 • 50g usitnjenih oraha
 • Par komada usitnjenog Domaćica keksa
 • malo suvih malina
 • malo mača čaja

Priprema:

Otopite maslac na umerenoj temperaturi. U blenderu usitnite Domaćica keks. Deo možete ostaviti sa strane za kasniju dekoraciju, a ostatku dodajte otopljen maslac, cimet, rum, prstohvat soli i sok isceđene narandže. Nastavite sa mešanjem dok ne dobijete kompaktnu, lepljivu smesu. Pre pravljenja kuglica, smestite je u frižider oko 20 minuta da se stegne.

Ukoliko želite da dobijete ujednačene kuglice, na vagu postavite komad alu folije. Tarirajte vagu i nakon toga odmerite oko 18g desertne smese. Ruke možete blago nakvasiti i oblikovati kuglice.

Za dekoraciju možete koristiti otopljenu čokoladu, kokos, mrvice usitnjenog Domaćica keksa ili oraha i drugih orašastih plodova. Sa malo praha od suvih malina ili mače obojićete ih u crvenu i zelenu boju.

Kuglicama možete dodati i komadiće suvog voća ili kiselkaste plodove višanja. Umetnite ih u središte kolačića i oblikujte lopticu.

Pre služenja ih ostavite na hladnom mestu ili frižideru da se stegnu. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 8