Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

6 malih saveta za najlepše okićene domove

6 malih saveta za najlepše okićene domove

Ukrašavanje doma za novogodišnje i božićne praznike na znači samo nakupovati šljašteće poklone, već učiniti dom lepim, prijatnim i veselim mestom u kome njegovi stanari veruju u čarolije i u kome se one dešavaju.

Kako bi sve prostorije odisale prazničnom i svečanom atmosferom, biće potrebno da sa ljubavlju odaberemo i rasporedimo ukrase i drage uspomene, ali i da pronađemo vremena da uživamo u njima. Pomoćiće i ukoliko tokom praznika zažmurite na male nestašluke, zaboravite na čišćenje, nered i stroga pravila, pa mesto toga svu svoju energiju usmerite na zabavne aktivnosti.

Prilikom uređenja i kićenja domova, prepustite se čarima dragih i dobro poznatih melodija i nemojte zaboraviti da pripremite male, slatke poklone, toliko da pokažete ljudima koliko vam znače i da im izmamite osmehe na lica. A, od svojih domove napravite udobne, nežne, razdragane oaze, u kojima ćete moći da se potpuno izolujete od spoljnje buke i problema i ugostite vašu družinu.

Mi smo opet tu sa novim idejama, inspiracijom i podsetnikom na šta da obratite pažnju prilikom uređenja domova tokom ove praznične sezone.

6 malih saveta za najlepše okićene domove

1. Utoplite prostorije odabranim tekstilom:

Mekano, toplo ćebe svoje mesto mora da ima na kaučima ili foteljama. Neka nam bude na vidiku i neka nas podseća da nakon rada sleduje opuštanje, zagrljaji i zabava. Izaberite ukrasne jastučiće, šarene jastučnice i dodatne prekrivače koji će ulepšati prostoriju, ogrnuti joj praznične odore i vas inspirisati na odmor, zabavu i uživanje.

2. Dekorišite stolove:

Na kafe stočiće i trpezarijske stolove možete da dodate različitu novogodišnju dekoraciju – poput svećnjaka, lampica, grickalica i zelenih aranžmana. Ukoliko ukrasite stolove, prostorije će delovati toplije i življe. Odisaće veselom, svečanom i prazničnom atmosferom.

Odaberite najlepše delicije i smestite ih u ukrasne posude. Tako će vam najdraži Domaćica keksići u trenucima pauze, odmora i uživanja, biti uvek pri ruci.

Naravno ovo je odlična prilika i da za vreme obroka napravite posebnu atmosferu. Postavite stolnjake, omiljeno posuđe za posluživanje hrane, fine čaše, sveće i salvete. Postarajte se da isprobate nova jela i napitke, i uživajte u ukusima.

3. Napravite svoje novogodišnje ukrase:

Vreme i posvećenost ukrašavanju biće zalog za neka buduća vremena, kada ćemo morati da filtriramo ono što želimo da pamtimo. Neka najlepša sećanja i emocije budu baš na praznične čarolije, zajedničko vreme, zabavu, bezbrižnost i ljubav.

Zato nađite vremena i mesta za vaše sopstvene ukrase. Prepustite se procesu i uživajte u svakom koraku njihove izrade. Neke od ideja možete pronaći na prethodnim tekstovima, na ovom i ovom linku.

6 malih saveta za najlepše okićene domove 6 malih saveta za najlepše okićene domove

4. Rasprostrite girlande:

Možete napravite svoje girlande, od različitih kanapa i ukrasa, ili jednostavno odaberite najlepše iz prodavnica. Zakačite ih oko prozora, uzglavlja kreveta, na osvetljenja, lustere, oko vrata, ili ih postavite da vise sa plafona.

5. Ne zaboravite na detalje:

Mali detalji mogu da naprave veliku razliku. Recimo, prilikom ukrašavanja jelke obratite pažnju na njihova postolja ili posude u koje ćete ih smestiti – ukoliko ih obložite ukrasnim papirom, tkaninom ili smestite u interesantne saksije, sve može da izgleda mnogo lepše.

Razmislite malo o rasporedu ukrasa na jelkama, bojama koje ćete koristiti i načinu na koji ćete da ih prikačite za grane. Pričvrstite ih i okrenite tako da njihove najlepše strane dođu do izražaja. Povedite računa o načinu vezivanja mašni i trudite se da budete uredni i precizni.

6. Izdvojite vreme za zabavu:

Naravno za svakog će zabavne aktivnosti podrazumevati različite stvari, pa je bitno da ugodite sebi i svojom ukućanima. Kuvajte, zabavljajte se uz društvene igre, gledajte najlepše filmove, uživajte u muzici i druženju. Spremanje, čišćenje i ostale obaveze neka budu na čekanju, tokom kratke praznične sezone.

6 malih saveta za najlepše okićene domove 6 malih saveta za najlepše okićene domove

OCENI Priču
Broj glasova: 6