Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Ušuškavanje doma za predstojeće hladne dane

Ušuškavanje doma za predstojeće hladne dane

Dom je tamo gde smo sigurni, srećni i zaštićeni. Potpuno svoji na svome. Sami i slobodni da se tražimo ili okruženi ljudima koje volimo i čija ljubav nas greje, vodi i bodri da budemo najbolje verzije sebe. Dom se gradi i svako u njemu ima svoja prostranstva za maštanje, stvaranje i snove.

Koliko puta vam se desilo da posle dugog, iscrpljujućeg dana i borbe sa vetrenjačama ušetate na svoje skromno, toplo mestašce gde sve maske i otpori padaju i prepuštate se onome što čini suštinu života. Vetrenjače i problemi naglo slabe i gube bitku pred vratima. U poznatim mirisima i prostorijama konačno možemo da odmotamo i oslobodimo sve slojeve bića i hrabro krenemo u juriš ka snovima i novim planovima.

Zato je od neprocenjivog značaja da kuće i stanove uredimo da budu praktični i prilagođeni našim potrebama. Pa da ih shodno raspoloženju nameštamo i ušuškavamo tako da budu lagani, prozračni, topli i prijatni. Bitno je da nama budu udobni i da osećamo da nas pokreću na rad, odmor, uživanciju, nove ukuse i iskustva.

Sa samo malo volje i mašte možemo da ih iznova učinimo drugačijim, romantičnim i posebno ušuškamo za predstojeće kišne i hladne dane. Koristeći darove prirode, osvetljenje, lagane prirodne teksture i materijale i naše predloge ogrnite i ušuškajte domove u novo, meko ruho.

Ušuškavanje doma za predstojeće hladne dane

1. Slojevi, teksture i prirodni materijali

Utopljavanje i zagrevanje domova možemo da počnemo ubacivanjem mekih tkanina. Sezona toplih frotira, prostirki i ćebadi je otvorena. Prebacite omiljene pokrivače preko sofa ili stolica.

Okružite se udobnim ukrasnim jastucima i ukoliko ste ljubitelj jesenjih boja promenite jastučnice.

Naići ćete na razne nijanse narandžastih, zelenih i crvenkastih boja. Birajte one koje najbolje odgovaraju bojama u vašem domu. Kao kontrast ubacite i one sa dezenima kako bi prostorija dobila nove dimenzije.

Tepisi i dodatne prostirke učiniće podove toplijim i doprineti ušuškavanju.

Za ušuškane i udobne domove preporuka je da unesete što više prirodnih materijala poput trske, lana i drvenih struktura.

Zamenom standardnih saksija sa onim zemljanih boja i prirodnih materijala poput pruća i gline možete da za malo novca promenite izgled prostorije. Isto možete postići i zamenom ramova za slike. Kao ukrase na policama koristite drvene kutijice i predmete iz prirode koja je najbolji umetnik.

Drvene kutije i gajbice možete iskoristiti kao stalke za sobno cveće i cvetne aranžmane.

Ušuškavanje doma za predstojeće hladne dane Ušuškavanje doma za predstojeće hladne dane

2. Organizacija

Glavni saveti za utopljavanje doma odnose se na kombinovanje slojeva materijala, dekoracije i elemenata. Ali, ne zaboravite da to prilagodite vašem prostoru i da se ne zatrpate nepotrebnim stvarima i umesto inspirativnog mesta dobijete uzburkanu i neurednu prostoriju. Zato, sve ono što se ne koristi i nije vam potrebno odstranite. Grupišite predmete i napravite red u kući.

Toplo i ušuškano ne znači nagomilavanje stvari i dekoracije, već pametan izbor toplih boja i uklapanje u postojeće stanje. Naravno, važno je da ostavite mesta za stvari, ukrase i sve ono što vas čini srećnim i inspiriše i podseća na lepe trenutke i drage ljude.

Dobra organizacija i rutina oko čišćenja i održavanja domaćinstva pomoći će da se smanji stres i preduhitre neplanirane i nezgodne situacije. Uredna i spremljena kuća poziva na odmor i ostavlja nam prostora za zabavne aktivnosti.

Ušuškavanje doma za predstojeće hladne dane

3. Cveće i jesenji plodovi kao dekoracija

Da bi ste nabavili savršenu dekoraciju za predstojeće jesenje, a zašto ne i hladne zimske dane, najbolju inspiraciju naći ćete u prirodi. Prelepo jesenje cveće, plodovi iz baštenskih vrtova, pa čak i obične korovske biljke biće vam saveznici.

Dekorativnim predmetima možete se opskrbiti na najdražim pijačnim tezgama ili organizujte porodični izlet u prirodu i sakupite divlje travke i cvetove. Osušite ih i smestite u omiljene vaze, a one će vam dugo trajati i ulepšavati dom na najbolji mogući način.

Možete napraviti i aranžmane kombinovanjem i slaganjem oraha, bundeva, jabuka, jesenjeg cveća, suvih grančica i travki. Izaberite vaze ili šire posude i posložite ih po vašoj želji i potrebama. Možete ih smestiti na prozorske daske, kafe stočiće ili police. Biće zvezde prostorije i uneće dašak prirode u vaš topli dom.

Na kraju nemojte zaboravite ni sobne, zelene biljke koje će zajedno sa suvim, dekorativnim jesenjim aranžmanima da dodaju još jednu dimenziju boja i topline.

Ušuškavanje doma za predstojeće hladne dane Ušuškavanje doma za predstojeće hladne dane

4. Osvetljenje

Ono što većini najviše nedostaje tokom hladne sezone verovatno je jarka, prirodna, sunčeva svetlost. Kako prostorije tokom tmurnih jesenjih dana, ne bi bile sumorne i beživotne i kako bi smo podigli raspoloženje i produktivnost treba da im obezbedimo dodatan izvor osvetljenja.

Loše i slabe sijalice kad im dođe vreme za zamenu, promeniti i mesto njih odaberite štedljive, dugotrajnije i jače LED sijalice. Nabavite i dodatne lampe. Osim funkcije osvetljenja, predstavljaće i dodatnu dekoraciju u prostoriji. Birajte ih pažljivo i ukoliko postoji mogućnost krenite prvo od mesta koja nude polovan nameštaj i preuredite ih da odgovaraju vašim potrebama.

Ne zaboravite ni na svećice. Na tržištu su nam dostupne solarne LED lampice koje tokom dana koriste sunčevu svetlost za napajanje, pa tokom večeri svetle. Njih postavite na ogradu ili plafone terasa.

Već odavno standardni lanci svećica nisu rezervisani samo za novogodišnju dekoraciju, mnogi ih koriste za svakodnevno uređenje domova. Pomoću njih stvorićete toplu, romantičnu atmosferu tokom večernjih časova, a mogu da dodaju i mali dašak magije.

Svetlost upaljenih sveća takođe će doprineti toploj i romantičnoj atmosferi. Za veći užitak birajte one mirisne. Tako će efekat biti dvostruk. Nežna i bajkovita atmosfera, sa vašim omiljenim mirisnim notama koje vas podsećaju na lepe dane i mile uspomene.

Ušuškavanje doma za predstojeće hladne daneUšuškavanje doma za predstojeće hladne dane

5. Mirisi

Odvojite vreme za sebe. Kada uredite svoj dom, ušuškate vaše omiljene prostorije i najdraža mesta, nagradite se i opustite. Iskoristite trenutak za uživanje.

Skuvajte čaj ili kaficu, pripremite kutijice vaših omiljenih Domaćica keksića, izvucite omiljene knjige za čitanje i prepustite se čarobnim trenucima u najbezbednijem i umirujućem ambijentu.

Lagana, opuštajuća muzika, omiljeni mirisi sveća ili ukoliko preferirate aromaterapiju kombinujte mirisna etarska ulja i provedite vreme u dobrom društvu i aktivnostima koje vam pomažu da napunite baterije. Pripremite i omiljene poslastice i savetujemo da ne štedite na začinima, neka zamiriše na radost, cimet, klinčiće i ljubav.

OCENI Priču
Broj glasova: 12