Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Kako ukrasiti kuću za praznike

Kako ukrasiti kuću za praznike

Da li se i vama polako stvaraju leptirići u stomaku? Najlepši deo godine je tu i možemo da damo sebi oduška. Savršeno je u redu da malo podetinjimo, pošašavimo i navučemo dobrodušne osmehe na lice.

Čekamo da se svi okupimo, da pozavršavamo obaveze, pa onda natenane da zavučemo ruke u šljokice, prebacimo girlande oko vrata i otpetljamo svetleće lance. Ukoliko nemate ideju odakle da krenete u daljem tekstu naći ćete savete. Koristite darove prirode, uživajte u omiljenim bojama i svojoj kreativnosti.

Za koje god boje da se odlučite i ma koje ukrase da izaberete, ne zaboravite da su ljubav, nada i vera u ljude osnova onog što slavimo. Prisetimo se predaka, svih članova porodice, uspomena i zahvalimo se na onome što su nam pružili i na onom što imamo.

Neka svako od nas u Novoj godini bude za nijansu bolji čovek i nek širi smeh i sreću u svom okruženju. A, sada možemo da se koncentrišemo na kićenje.

Kako ukrasiti kuću za praznike

1. Kako okititi jelku?

Moramo da krenemo od jelke, ili borovih grana, ili običnih suvih grana, ko kako već preferira.

Prelepa okićena jelka uvek je melem za oči i centar novogodišnje dekoracije. Ukoliko niste ljubitelj, tu su i divne alternative koje mogu da na pravi nači zamene božićna drvca ili dodatno dopune dekoraciju.

Ukoliko kitite jelku, savetujemo da prvo postavite svećice, pa zatim rasporedite lančane ukrase. Krenite od vrha, ka dole. Zatim okačite veće i krupnije ukrase, a sa sitnom dekoracijom popunite praznine. Jelke možete postaviti u ukrasne saksije ili na postolja, koja možete obmotati komadom jutane tkanine.

Izbor boja je na vama. Osnovno pravilo je da izaberemo jednu baznu boju koja će da preovladava, a da ostatak ukrasa bude šaren i kontrastan. Međutim, pravila postoje da bi se kršila i ukoliko volite boje neka sve sija i šljašti.

Ukoliko u domu imate malo prostora, zamena za jelku mogu biti grane sa iglicama ili prosto suve grane koje ćete naći u nekom parku ili na gradskoj zelenoj površini. Nemojte lomiti velike grane i time uništavati drveće.

Možete ih postaviti u šarene vaze ili posude. Ukoliko je posuda prozirna, ubacite u nju četinarske grančice i napunite ih vodom. Ukrase postavite po grančicama. U zavisnosti od prostora možete da napravite nekoliko ovakvih aranžmana. Oni će u vaš dom uneti duh prirode i svežine i biće idealni za sve one koji nisu ljubitelji plastike, šljokica i jarkih boja.

Mi smo iskoristili prelepe Domaćica keksiće kao ukrase. Zamotajte ih u celofanski papir i zakačite kanapom za grane jelki. Sigurni smo da će se posebno dopasti najmlađima.

Kako ukrasiti kuću za praznike Kako ukrasiti kuću za praznike

2. Lampice

Osvetljenje prostorija tokom zimskih praznika stvara magičnu i toplu atmosferu. Prigušena svetla, mirišljave sveće i treperave lampice oko prozora pojačavaju romantiku, mistiku i pomažu nam da se opustimo i prepustimo atmosferi.

Okačite lampice oko prozorskih okvira ili polica. Koristite lepljivu traku da ih pričvrstite na manje vidljivim mestima. Sveće postavite na kafe stočiće i prozorske daske i ne zaboravite da ih upalite tokom opuštajućih večeri.

3. Girlande

Vence sa ukrasima možemo postaviti na vrata, nameštaj, garnišle ili prozore. Možemo ih kupiti već gotove ili još bolje napraviti potpuno sami, a zatim ukrasiti. Zavisno od izbora boja, na njih možemo dodati zimske plodove prirode poput šišarki, oraha, slame ili osušenih kolutova narandže.

Kako ukrasiti kuću za praznike Kako ukrasiti kuću za praznike

4. Tekstil

Najlakši način da ukrasite dom jeste da promenite ukrasne jastučiće, postavite ćebenca i prekrivače sa zimskim motivima.

Na trpezarijske stolove postavite novogodišnje stolnjake.

Spavaće sobe možete jednostavno ukrasiti promenom posteljine. Ukoliko ne želite da kupujete nove novogodišnje presvlake, možete da samo ubacite pomoćne jastučiće i na njih navučete ukrasne jastučnice.

5. Kako okititi prozore?

Nabavite flomastere za staklo na bazi krede. Lako se koriste i još lakše skidaju i brišu. Tako da možete iznova i iznova da crtate nove ornamente i uklanjate stare.

Iskoristite visinu garnišli i okačite ukrase da slobodno padaju. Papirne pahuljice ili svećice idealno će da se uklope.

6. Pidžama i papuče

Udobna, topla, šarena pidžama i mekane papučice šlag su na torti novogodišnje dekoracije. Ukoliko su vaši ukućani dovoljno raspoloženi, nabavite svakom po jedna par i uživajte u opuštanju i ludorijama.

Za one malo hrabrije tu su i rajfovi za vilenjake, irvase i kapice deda mraza. Neka bal bude potpun.

Smestite se udobno na svoje kauče, uživajte u toplom čaju i provedite kvalitetno vreme zajedno.

Kako ukrasiti kuću za praznike Kako ukrasiti kuću za praznike

7. Trpeza

Uspešno postavljen sto na sebi ima omiljena porodična jela, dobar izbor slatkih zalogaja i osveženja. Sve ostalo je plus.

Novogodišnji stolnjak doprineće prazničnoj atmosferi. Svečano posuđe i escajg, baš onaj koji čuvate za posebne prilike, sada treba da zablista. Ukoliko ostane mesta ubacite i koji ukras u vidu zimzelene grančice, ukrasnih salveta i sveća.

Naši Domaćica keksići se raduju što će biti deo vaših porodičnih trpeza najveselijeg dana u godini i što će prisustvovati glasnim raspravama, radovanju i šalama. Živeli!

8. Pokloni

Ne zaboravite na poklone. Oni ne moraju uvek biti puka kupovina nepotrebnih stvari, već lep gest, usluga i pomoć. Brojne su ideje kako možete i sami da ih napravite. Zapakujte ih i ukrasite i nađite im mesto ispod jelke.

Ovo je sezona davanja, zahvalnosti i nadanja. Neka najlepše u nama prodiše i nađe način da izbije na površinu, neka se iz svih tih dekoracija i šarenih boja izrodi samo malo više ljubavi, poštovanja i tolerancije.

OCENI Priču
Broj glasova: 15