Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Napravite sami novogodišnje ukrase

Napravite sami novogodišnje ukrase

Kreativci spremite se, vreme je da pravimo ukrase. Naoštrite olovke i široko otvorite oči. Svuda oko vas naći ćete inspiraciju. Razgrnite lišće i proberite suve grančice, travke, plodove oraha i sakupite koru drveća. Neka vam priroda posluži kao najveći nabavni trgovinski lanac.

Plodovi prirode su glavni elementi u izradi naših omiljenih ukrasa, trudili smo se da koristimo što manje plastičnih i štetnih materija, i zadovoljni smo krajnjim rezultatom.

Dakle, pripremite se i spremite za duge porodične šetnje. Sakupite sav potrebni materijal, pa u toplini svoga doma napravite kreativnu žurku. Domaćica keksići nestrpljivo čekaju da vam se nađu pri ruci i zaslade vašu vrednu ekipu, a božićna muzika i bučne kreativne rasprave će dodatno začiniti svaku atmosferu.

Nadamo se da će vam se naše ideje svideti i inspirisati da i vi isprobate svoje veštine.

Napravite sami novogodišnje ukrase

1. Kuglice od oraha

Plodovi oraha se sami nameću kao savršena podloga za pravljenje novogodišnjih kugli. Pomoću vune ili ukrasnog konca napravite vrpce, pričvrstite ih za ljuske oraha lepkom i na taj način okačite na jelku.

Pomoću akrilnih boja i kartona možete ih pretvoriti u irvase, deda mrazove ili neke druge drage motive. Iscrtajte željena lica, pomoću papira, kartona ili tkanine istaknite im nos i rogove.

2. Pahulje od suvih grančica

Sakupite male, suve grančice. Pomoću njih oblikujte zvezdaste ili pahuljaste oblike. Lepkom pričvrstite krajeve. Ukoliko želite da ih okačite kao ukrase na jelku, zakačite vrpce od konca, vune ili kanapa.

Pahulje dalje možete da ukrašavate pomoću raznobojne vune ili debljeg kanapa. Obmotajte krakove ili cele ukrase željenom tkaninom. Možete dodati i malo vate kao imitaciju snega.

Mi smo odlučili da grančice prvo ofarbamo akrilnim bojama, pa tek onda od njih da pravimo pahuljice.

Napravite sami novogodišnje ukrase Napravite sami novogodišnje ukrase

3. Sušene narandže

Sušene narandže su ne samo prelepe zbog svoje boje već će dati prijatan, prirodni miris vašim domovima. Pomoću kolutića ovog voća možete ukrasiti jelke ili ih iskoristiti za različite dekoracije.

Isecite narandže na tanje kolutove, rasporedite ih na papir za pečenje i postavite u zagrejanu rernu. Pecite ih na temperaturi od 150ºC, oko 2h. Na svakih dvadesetak minuta okrećite kolutove na drugu stranu, kako bi se ravnomerno osušili.

Nanižite kolutove na konopce ili ih rasporedite na suve grane. Dodajte po koju grančicu eukaliptusa, četinarsku grančicu, a možete koristiti i plodove šipka. Okačite iznad prozora ili na vrata i uživajte.

4. Ukrasite šišarke

Šišarke su još jedan divan poklon prirode koji možemo da iskoristimo za dekoraciju. Možete da ih obojite u različite nijanse. Ofarbajte ih cele ili samo krajeve. U prvom slučaju savetujemo da koristite boje u spreju, proces će biti znatno brži i efekat će biti potpuniji. Možete vrhove šišarki umočiti u jarke boje i ostaviti ih u tom izdanju.

Vežite ukrasne končiće oko njihovih tela i iskoristite kao ukrase za jelku, ili napravite različite aranžmane kojima ćete ulepšati zidove ili nameštaj.

Napravite sami novogodišnje ukrase Napravite sami novogodišnje ukrase

5. Končani ukrasi

Za ove ukrase biće vam potreban karton, makaze, lepak, mašta i raznobojna vuna ili konac.

Na kartonu iscrtajte željene oblike (recimo slova, ukrase,..), a zatim ih isecite. Na površinu nanesite lepak, a zatim ravnomerno obmotajte konac.

OCENI Priču
Broj glasova: 9