Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Kako pripremiti novogodišnju žurku

Kako pripremiti novogodišnju žurku

Za poslednji dan 2021. godine želim da radim lepe stvari, želim da budem okružena onima koje volim i koji mene vole, želim da probam nešto novo i da obučem nešto ekstravagantno. Za sve ostalo pristajem na kompromise i varijacije.

Na mojoj listi su pripema porodičnog ručka, zajednički osvrt na 2021. i sve ono što smo naučili, jedna partija Rizika, šljokičava haljina i za kraj dana šetnja omiljenim delom grada, čaša vina i stari, dobri, omiljeni film.

Priprema ručka znači da ćemo mama, sestra i ja opet biti zajedno u kuhinji. Malo ogovaranja, malo preslišavanja očekivanja i prisećanja starih dobrih vremena. Biće i malih, slatkih čarki, zaboraviće se neki sastojak, upropastiti bar jedno jelo, ali čak se i tim situacijama radujem. To će biti biti naša verzija žurke, prilagođena spoljašnjim uticajima i aktuelnom stanju.

Malo je potrebno da bi ste bili srećni i da organizujete žurku za doček u ovim novim okolnostima. Prilagođavanje nam ne gine, a nije ni zgoreg biti oprezan. Zato radite sa onim što imate i pokažite zahvalnost. Neka centar pažnje bude usmeren na dobar provod, zabavu, razmenu kreativne energije, a ne materijalna dobra i nadmetanje.

Ukoliko još nemate ideju, mi smo za vas spremili kratak podsetnik na šta da obratite pažnju prilikom organizacije novogodišnje žurke, kao i 3 ideje kako da taj dan učinite zabavnim za sebe i ostatak ekipe.

Kako pripremiti novogodišnju žurku

Za dobru žurku, bez obzira na mesto slavlja, broj i strukturu gostiju biće vam potrebni:

1. Dekoracija

Uživajte u kićenju kuće. Neka to bude zajednički porodični poduhvat.

Možete napraviti i mali deo za posluženje slatkiša. Dekorišite ga i neka bude cele večeri dostupan i na dohvat ruke. Postavite stolnjak sa novogodišnjim motivima, postavite slatkiše i grickalice. Raspakujte Domaćica keksiće i jednostavno ih poslužite ili iskoristite za pripremu specijalnih deserta.

2. Dobra hrana

Uživajte u hrani, ona je nezaobilazan deo proslava i veselja. Mirisi, sveže namirnice, omiljena jela i par dana pauze tokom koje većina nas može sebi da da malo oduška i opusti se uz stara, dobra jela i nove kombinacije.

Ali, ukoliko odlučite da budete domaćin jedne novogodišnje žurke, bila ona u krugu uže porodice ili malog kruga prijatelja, vrlo lako možete da osetite stres i odgovornost oko izbora jela i pića koji će svima odgovarati. Podrazumeva se da svima treba ugoditi, i na kraju naći idealnu meru u tome da ispunimo očekivanja i ostavimo dovoljno prostora sebi da se i mi provedemo i zabavimo.

Zato dozvolite sebi da pojednostavite stvari. Uživajte u kvalitetnom jelu, ali ne preterujte sa količinama i ne budite rob kuhinje.

Osmislite jela koja želite na trpezi, dajte sebi rok od par sati koje želite i možete da provedete kuvajući. Sastavite spisak namirnica i što ranije krenite u nabavku. Sve ono što mora biti sveže, ostavite za kraj. Uvek je lakše imati listu i krenuti u nabavku sa jasnim ciljevima.

Organizujte proces kuvanja, tako da dan ili dva ranije sve ono što može unapred biti spremljeno, tada obavite. Neka za sam dan slavlja ostanu samo najneophodnije stvari. Pustite svoju omiljenu muziku, naspite čašu vina, a u eri modernih tehnologija možete da koristite video pozive i kuvate zajedno sa nekom dragom osobom koja je na drugom kraju grada, države ili planete. Neka zabava krene iz kuhinje.

Nemojte gubiti iz vida da sreću čine male stvari, da nam ne treba 10 različitih kolača da bi sledeća godina bila uspešna, budite umereni i dajte prioritet druženju i zabavnim aktivnostima.

3. Dobro raspoloženje

Nakon obavljenog dobrog posla vreme je da odvojite i koji trenutak samo za sebe. Počastite se makar i sa nekom sitnicom ili tretmanom. Osećaćete se bolje, poletnije i zadovoljnije.

Obucite se lepo i prijatno, nanesite ruž jarke boje ili samo napravite drugačiju frizuru. Nekad i mala promena može da nam pomogne da stvorimo magične i nezaboravne momente.

Osmislite kako da provedete ostatak večeri. Pripremite muzičku listu, filmove, emisije, kvizove i igrice. Organizujte i slikanje, okupite se i neka ovaj trenutak ostane zauvek zabeležen.

Kako pripremiti novogodišnju žurku Kako pripremiti novogodišnju žurku

A, sada slede 3 naša predloga koje vam mogu služiti kao inspiracija za sadržajnu novogodišnju noć.

1. Spremite slatkiše za najdraže

Jedan od načina da provedete lep i sadržajan praznični dan, jeste da osmislite jednostavne i ukusne deserte. Organizujte najmlađe članove da vam pomognu. Dok vi pripremate kompleksnija jela, malim pomagačima zadajte jednostavnije zadatke. Sigurni smo da će se i oni zabaviti, naučiti nešto novo, ali i biti ponosni na sebe jer su doprineli porodičnim aktivnostima.

Pored pomoći u kuhinji, možete ih animirati i da vam pomognu sa dekoracijom, i čestitkama.

Njihove poslastice možete iskoristiti kao poklone za poklanjanje najdražim prijateljima i članovima porodice. Iako ne možemo svi da budemo na okupu, postoje mali znakovi pažnje kojima ćemo obradovati bitne i drage ljude.

Pošaljite im paketiće ili, ukoliko su u blizini, porodično dostavite ove deserte. Nađite se napolju i predajte pošiljku, porazgovarajte i razmenite čestitke na bezbednoj razdaljini – do nekih boljih i prisnijih vremena, pa da nastavimo, i u budućnosti više cenimo ono što smo imali.

2. Organizujte okupljanje napolju

Ukoliko se ne bojite zime, a želite da se provedete, možete da organizujte okupljanja na otvorenom. Dvorišta kuća, vikendica, parkovi ili omiljena izletišta mogu biti idealni za sastanak.

Obucite se toplo i slojevito. Zajednički isplanirajte meni i pića. Najbolje će biti da svako od gostiju spremi neki slatkiš ili grickalicu, tako da se poslovi ravnomerno raspodele i niko ne ostane previše zatrpan poslom. Pripremite hranu koja lako može da se konzumira sa nogu i transportuje.

Verujemo da su Domaćica keksići pravi izbor, ukusni, hrskavi, slatki i dovoljno nežni da nas podsete na toplinu doma, tradicije i nekih boljih i lepših vremena. Sa njima ćete lako dekorisati posluženje i izbeći brigu o kuvanju.

Pripremite tople napitke i spakujte u termostatske flaše. Oni će vam pomoći da se ugrejete.

Dobra ideja je i da se krećete, šetate i istražujete prirodu. Naravno, ukoliko ste u svom dvorištu uvek možete da se prepustite omiljenoj muzici i đuskanju. Možete se ispričati i zabaviti, dobro i kvalitetno iskoristite vreme, i biti sa dragim ljudima.

Ovakva okupljanja zavisiće od vremena i mana im je što ne mogu da traju dugo. Međutim u ovim ludim vremenima moramo da se prilagođavamo, privikavamo i svim silama trudimo da sa ljudima koje volimo održavamo odnose. Na ovaj način stvaraćemo nove uspomene i avanture i u kasnijim godinama sećati ih se i radovati.

Kako pripremiti novogodišnju žurku Kako pripremiti novogodišnju žurku

3. Mala žurka sa ukućanima

Bez obzira na to koliko je žurka mala u njoj možete uživati. Trik je da napravite prazničnu, svečanu atmosferu. Čak iako ste sami, obucite se lepo, stavite crveni karmin, pripremite omiljeno posuđe i escajg. I, izvucite onaj prelepi stolnjak, koji godinama čuvate za specijalnu priliku. Treba nam malo magije za početak novog životnog ciklusa.

Koncert klasične muzike na TV-u, porodično karaoke nadmetanje, turnir u video igrama, omiljeni filmovi ili društvene igre… Osmislite zabavni sadržaj. Ostavite mesta i za razgovor, neka svaki član ispriča svoje omiljene momente iz prethodne godine. Iznenadićete se koliko pogledi na svet mogu da se razlikuju, a možda vas to podstakne da u narednoj Novoj godini otvorite čula za drugačije momente.

Nazovite zajedno ostale članove familije, možete koristiti i video pozive. Pričajte o vedrim temama, razmenite po koji vic i šalu. Obradujte ih i ulepšajte im veče.

Koju god opciju dočeka Nove 2022. godine vi da odaberete, želimo vam lep provod, uspešna dane, ljubav i najmilije ljude u vašem zagrljaju. Ne srdite se, ne nervirajte, i sa što manje stresa započnite nova životna poglavlja.

OCENI Priču
Broj glasova: 4