Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Recept za Domaćica rolnice od oblandi

Recept za Domaćica rolnice od oblandi

Za obožavaoce sitnih kolača pripremili smo jednu ljupku poslasticu koju možete da ukrasite na različite načine i poslužite na slavske, rođendanske ili sasvim jednostavne trpeze.

Za fil smo koristili samlevene Domaćica keksiće u kombinaciji sa prepečenim lešnicima. Vi naravno možete da dodate bilo koje orašaste plodove. Najbolje se pokazala kombinacija u kojoj su ostali krupniji komadići keksa i lešnika, što rolnicama na kraju daje hrskaviji i bogatiji ukus.

Još jedan razlog za pripremu ovih kolačića je njihova brza i jednostavna izrada. Nabavite potrebne sastojke i u samo par koraka ćete imati slasne zalogaje. Na kraju, ostaje vam da uživate u dekoraciji i po želji ih obučete u raznobojne umake ili im dodate ukrase. Mi smo ovog puta bili praktični i odlučili smo se za glazure od čokolade i šećera – za elegantnu crno-belu kombinaciju za posluživanje.

Recept za Domaćica rolnice od oblandi

Recept za Domaćica rolnice od oblandi Recept za Domaćica rolnice od oblandi

Recept za Domaćica rolnice od oblandi Recept za Domaćica rolnice od oblandi

Recept za Domaćica rolnice od oblandi

Sastojci:

  • 2 lista oblandi
  • 100g maslaca
  • 2 kutije Domaćica keksa
  • 1 šolja pečenih lešnika ili oraha
  • 1 kašičica ekstrakta ruma

 

Za dekoraciju:

 

Crna glazura:

  • 50g čokolade
  • 1 kašika kokosovog ulja

 

Bela glazura:

  • 50g bele čokolade
  • 3 kašike kondenzovanog mleka

Priprema:

Za svaki list oblande biće nam potrebne po 2 kuhinjske krpe. Prvo ih nakvasite vodom i između njih postavite list oblande. Ostavite ga da odstoji oko pola sata do sat vremena – zavisno od samih oblandi i mekoće koju želite da postignete. Ukoliko volite hrskavije kolačiće držite ih kraće između krpa, i obrnuto, za mekše kolače pustite da se dobro ovlaže.

U blenderu usitnite Domaćica keks i orašaste plodove.

Na laganoj vatri otopite potrebnu količinu maslaca, pa ga dodajte usitnjenom keksu sa lešnicima. Dodajte i ekstrakt ruma. Smesu dobro pomešajte i ujednačite.

Na list oblande ravnomerno rasporedite smesu kašikom ili špatulom. Najbolje je da filujete stranu sa krupnim brazdama, kako bi dobili lepše rolnice.

Zatim list oblande presecite na 3 jednaka dela – po širini, i svaki deo zarolajte – tako da dobijete dugačke rolne. Isecite ih oštrim nožem na željenu dimenziju – tako da sve rolnice budu (približno) jednakih dimenzija.

Za fil sa čokoladom:

Otopite čokoladu na blagoj vatri i dodajte joj kašiku kokosovog ulja. Smesu dobro promešajte. Krajeve rolnica umočite u čokoladu. Možete ih dodatno ukrasiti sa malo usitnjenog Domaćica keksa ili orašastih plodova. Sačekajte da se čokolada stegne pa ih možete poslužiti.

Za beli fil:

Zagrejte kondenzovano mleko i otopite komade bele čokolade. Sve dobro izmešajte. Krajeve rolnica umočite u smešu, malo ih ostavite da odstoje i prosuše se, pa ih možete služiti. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 3