Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Kremasti desert za samo 10 minuta

Kremasti desert za samo 10 minuta

Banini Domaćica tart keksići su postali redovni deo naših domova, porodičnih okupljanja, slavlja i veselja. Lepi, fotogenični i dovoljno slatki da možete da se pouzdate u njih da će vam ulepšati svaku trpezu na koju ih iznesete.

Čar ovog deserta je da već imate gotovu i ukusnu poslasticu za koju nema potrebe da provodite sate u kuhinji. Ukoliko želite da za svoje drage ljude spremite nešto posebno, delimo sa vama ideju kako da ovim hrskavim Banini tart keksićima dodate još malo svežine, dekoracie i savršenu kremastu struktura i tako im date notu posebnosti i maksimalno prilagodite svojim potrebama.

Hrskavi biskvit tarta je pripremljen od maslaca, a u njegovom središnjem delu nalazi se punjenje različitih ukusa – nugat ili kajsija. Na vama je da izaberete omiljeni.

Dakle, polovinu ovog brzog deserta čine tart keksići, a na vama je da spremite krem i dodatke za ukrašavanje. Potrebno je samo da pratite recept i na osnovu njega pripremite fil. Na kraju ga nanesite na površinu Domaćica tarta ili servirajte u dekorativnoj posudi tart keks sa ohlađenim kremom.

Kremasti desert za samo 10 minuta

Recept za krem koji delimo sa vama je jednostavan za pripremu. Lagan, razmaziv i kiselkasto-sladak. Ovaj krem uvek možete da prilagodite vašem ukusu. Smanjite ili povećajte slatkoću, dodajte različite vrste krem sireva ili mu dodajte malo voćnog soka kako bi mu promenili boju.

Ukoliko pripremate slave i posebna posluženja, budite kreativni i obojite fil u različite boje. Dodajte komadiće oraha, kokosovih ljuspi ili badema na sam vrh. Tokom sezone svežeg voća, očistite ga i usitnite i iskoristite za dekoraciju kolača.

Uživajte u vašim kuhinjama i brzinski pripremite najlepše kombinacije kolača za jelo, ukrašavanje i slikanje.

Kremasti desert za samo 10 minuta Kremasti desert za samo 10 minuta

Kremasti desert za samo 10 minuta Kremasti desert za samo 10 minuta

Kremasti desert za samo 10 minuta

Sastojci:

  • 2 kutije Domaćica tarta po vašoj želji

 

FIL:

  • 120g neutralnog krem sira, recimo maskarponea
  • 120ml slatke pavlake, rashlađene u frižideru
  • 1 kašičica arome vanile
  • 30 g šećera (opciono)

 

ČOKOLADNI PRELIV:

  • 100g čokolade
  • 2 kašikice kokosovog ulja
  • par kapi ruma
  • dodaci po želji

Priprema:

PRIPREMA FILA:

Krem sir prebaciti u posudu za mućenje. Dodati mu potrebnu količinu šećera (dodatak šećera je opcioni), ukoliko preferirate slađe kombinacije. Mikserom umutiti smesu.

Zatim dodati ohlađenu slatku pavlaku i aromu vanile i nastaviti sa mućenjem smese dok ne postane glatka, ujednačena i gusta.

Napuniti korpice tarta sa gotovim kremom. Za bolju preciznost preporučuje se upotreba kese za nanošenje fila za kolače. Menjanjem i korišćenjem različitih nastavaka možete ga oblikovati po želji.

PRIPREMA ČOKOLADE:

U lončiću ili manjoj posudi otopiti potrebnu količinu čokolade na najmanjoj temperaturi.

Zatim smesi dodati kokosovo ulje, po želji par kapi ruma i dobro je promešati.

Čokoladu preliti preko površine krema i ostaviti u frižider da se stegne. Ukrasiti po želji. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 9