Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

5 genijalnih predloga za manikir koji možete napraviti kod kuće

5 genijalnih predloga za manikir koji možete napraviti kod kuće

Leta služe za nestašluke, uživanje, bose noge, duge šetnje i slučajne poglede. Dok lagana garderoba leprša oko naših tela, a koža upija slobodu i sunčeve zrake, tražimo i slavimo boje, šare i bogate ukuse.

Ta letnja lakoća oblačenja i istrčavanja na ulicu, bez teških slojeva odeće, bez dodatnog tereta i slobodnog tela koje uživa u komforu, preliva se i na naše misli i pušta nas da upijamo svet, lepotu i budemo kreativniji i inspirisani.

Za sve one koji hrane dušu bojama, novim idejama i projektima, za one koji znaju da uživaju pod krošnjama drveća, koji omiljenim haljinama dodaju život i ne plaše se da uživaju u svom društvu, donosimo jedan lep način da dodatno ulepšate svoje telo.

O nezi ruku pisali smo u jednom od prethodnih tekstova koje možete pronaći na ovoj stranici. Takođe, osnovne savete za oblikovanje i negu noktiju možete pronaći ovde, a ovog puta akcenat je na idejama za šareni, jednostavan, letnji manikir.

No, pre nego što krenemo na predloge, podsetićemo vas da je bitno da pre nanošenja laka prvo skidačem laka uklonimo stare ostatke i prirodna ulja sa nokatne ploče. Poželjno je i da finom turpijom pređemo preko nokta, pa zatim te ostatke praha uklonimo komadom vate ili pamučnim tuferom.

Blagim turpijanjem nokta dodatno ćemo izravnati površinu i stvoriti sitne neravnine koje će olakšati prijanjanje laka. Takođe, pre nanošenja boja, bilo bi dobro da nanesemo i kvalitetnu bazu koja će zaštititi nokat od nastanka fleka i produžiti trajanje manikira. Za dugotrajniji efekat preporuka je i da na samom kraju nanesemo pokrivni, zaštitni sloj koji će osigurati dugotrajnost laka.

Pripremite i jednu manju četkicu sa koso zasečenim dlačicama. Nju možete koristiti da preciznije odstranjivačem laka uklonite nedostataka i boju koja je prešla oko ivica nokatne ploče. Biće nam potrebna i jedna tanka četkica kako bi bili precizniji i uredniji. U nastavku slede predlozi.

5 genijalnih predloga za manikir koji možete napraviti kod kuće

1. Različite boje:

Jedan od najjednostavnijih i veoma efektnih načina na koji možete da ukrasite nokte, jeste da odaberete različite boje i svaki nokat ofarbate drugačije.

Lak bi trebalo da nanosite od sredine, pa potom prevučete na bočne strane nokta i na samom kraju ga ravnomerno rasporedite. Ponovite postupak dva puta kako bi boja bila intenzivnija. Završite tako što ćete da ga rasporedite i po ivici nokatne ploče.

Za ovaj manikir ključno je da odaberete skladnu paletu boja. Preveliki kontrasti, previše drečave boje ili neadekvatne kombinacije mogu da deluju neuredno i jeftino. Zato dobro isplanirajte nijanse.

2. Apstraktne šare:

Za ovaj manikir nam je potrebna jedna bazna neutralna boja koju ćemo naneti preko cele nokatne ploče. Ona može biti neka od svetlijih pink ili krem nijansi.

Zatim, možemo da koristimo crnu boju, crvene ili narandžaste nijanse i još jednu do dve smeđe ili tamnije krem boje. Radi preciznijeg i urednijeg nanošenja trebaće nam i tanke, uske četkice.

Po sopstvenoj želji možete da na baznu, neutralnu boju nanesete tačkice ili tanke linije i kreirate apstraktne paterne. Povucite i po koji potez užim delom četkice, najbolje crvenim nijansama da napravite deblje mrlje.

5 genijalnih predloga za manikir koji možete napraviti kod kuće 5 genijalnih predloga za manikir koji možete napraviti kod kuće

3. Bezbojni lak i apstraktne šare:

Nakon nanošenja, prozirnog baznog sloja, možemo da se poigramo drugim bojama i nanesemo ih nepreciznim potezima četke samo na vrhove nokta. Ovo bi bio apstraktni franscuski manikir, gde bismo bojama prefarbali bele delove nokta.

Na površinu možemo da dodamo i raspršen crni lak, tako što ćemo u blizini nokata da drugom četkicom zategnemo i naglo oslobodimo vrhove dlačica. Vodite računa samo da zaštitite radni prostor i sprečite prljanja.

4. Srca:

Slično prethodnom dizajnu, možemo da na neutralan ili prozirni lak, nanesemo raznobojne tufnice ili oblike srca. Ovo je veoma jednostavan, a efektan način da dobijemo moderan manikir.

5. Jarke boje i bele linije:

Ofarbajte nokte u neku od omiljenih jarkih boja, pa tankom četkicom iscrtajte, nepravilne bele linije po širini ili dužini nokatne ploče. Četkica bi trebala da bude što tanja kako bi krajnji efekat bio uredniji.

Na kraju ostaje vam da obučete vaše omiljene haljine i u najboljem društvu uživate u čarima leta. Predložićemo vam da se za slatke zalogaje oslonite na Domaćica keksiće, da kafu ili koktele ispijate na tenane, da kradete lepe trenutke i uvek pronađete dovoljno energije da tragate za srećom.

5 genijalnih predloga za manikir koji možete napraviti kod kuće 5 genijalnih predloga za manikir koji možete napraviti kod kuće

OCENI Priču
Broj glasova: 4