Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Najfiniji recept za posni kolač

GLASANJE U TOKU Glasanje traje do: 30.11.2022.
GLASANJE završeno
Katarina Djuric

Posni čoko mafini sa jabukama

Sastojci:

  • 3 jabuke srednje veličine
  • 2 ipo čaše (od jogurta) integralnog brašna
  • 1/2 čaše šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša vode ili cedjenog soka od narandže
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike kakaoa
  • 3 kašike džema od kajsije
  • 100 g posne čokolade

Jabuke oljuštiti i narendati. Dodati sve sastojke osim čokolade i sve dobro sjediniti. Staviti papirne korpice u kalup za mafine pa u svaku sipati po dve kašike smese. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta. Čokoladu otopiti sa dve kašike ulja i preliti još tople mafine

Smeša je dovoljna za 20 mafina.

Prijatno!

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 37
Danijela Stevović

Coko bombice

Potrebni sastojci:

  • 300g posnog keksa
  • 250g margarina
  • 100g secera
  • 300g posne crne cokolade za kuvanje
  • 100g posne bele cokolade
  • 100g kakaoa
  • 50g suvog grozdja

Priprema:

U vecu posudu dodati 300g keksa, 250g margarina i 100g secera i umesiti smesu, zatim dodati 100g istopljene cokolade i 100g kakaoa.
Od smese praviti kuklice i u svaku ubaciti nekoliko zrna suvog grozdja. Bombice preliti preostalom cokoladom i ostaviti u frizider da se stegnu.

Prijatno!

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 48
Marija Miletic

Salamica sa krem bananicama

Sastojci:

  • 150ml vode
  • 200gr secera da vri
  • dodati 100gr margarina,
  • 2stangle čokolade
  • 200gr keksa mlevenog
  • 50gr kokosa ili oraha
  • 50gr mleka u prahu.

Priprema:

List oblande staviti između mokre krpe 10tak minuta. Filovati stranu sa krupnim kockicama,na početku poredjati 4krem bananice i uviti u rolat.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 31
Ana Simić

Kolač sa kajsijama

Potrebno je:

  • 6 šoljica brašna
  • 3 šoljice šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 šoljice ulja
  • 4 šoljice kisele vode
  • 2 vanilina šećera
  • kajsije
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Sve navedene sastojke pomešati. Kajsije iseći na kriškice. Pleh/tepsiju obložiti papirom za pečenje i po dnu poređati kriške kajsija i preliti smesom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Kada je kolač gotov izvaditi ga i staviti ga na tacnu tako da kajsije budu na vrhu, ostaviti da se ohladi i posuti šećerom u prahu i služiti.
Prijatno 🙂

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 20
Brankica Makuljević

Grilijaš čokoladne korpice

Potrebni sastojci za korpice:

  • 100 g kvalitetne crne čokolade,
  • 30 g margarina,
  • 1 supena kašika meda,
  • 1 kafena kašičica ulja,
  • silikonski kalup u obliku korpica ili 20 papirnih korpica.

Potrebni sastojci za grilijaš:

  • 200 g oraha,
  • 200 g šećera,
  • 150 g čokolade,
  • 100 g margarina.

Priprema čokoladnih korpica:

Na pari rastopiti čokoladu, margarin i med. Masu dobro izmešati pa puniti korpice sa 2/3 čokoladne mase. Staviti u zamrzivač da se čokolada stegne.

Priprema grilijaš punjenja:

U tiganj ili šerpu staviti šećer, i na laganoj temperaturi ga karamelisati. Kada se sav šećer istopi i postane tečan i u boji karamele dodati jezgra oraha. Sve sjediniti i izliti masu na papir za pečenje. Kada se masa ohladi isitniti je na što sitnije komadiće.

Na pari otopiti čokoladu i margarin, pa dodati grilijaš.

Ovom masom puniti čokoladne korpice.

Preko grilijaš krema staviti preostalu rastopljenu čokoladu i staviti ih u zamrzivač da se stegnu.

Korpice izvaditi iz silikonskog kalupa i spremne su za služenje.

Ovom masom puniti čokoladne korpice.

Preko grilijaš krema staviti preostalu rastopljenu čokoladu i staviti ih u zamrzivač da se stegnu.

Korpice izvaditi iz silikonskog kalupa i spremne su za služenje

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 54
Maja Makragić

Flapjack sa džemom

Sastojci:

  • 120 gr brašna
  • 120gr ovsanih pahuljica
  • 120 gr posnog margarina
  • 120 gr mešavine suvog i orašastog voća ( urme, suvo grožđe, orasi, lešnik… po izboru)
  • 120gr meda
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 300 gr džema po izboru.

Postupak:

Sve sastojke osim džema staviti u blender, izmiksati i napraviti kompaktnu lepljivu masu. 2/3 od te mase staviti u pleh veličine 20×20 cm obložen pek-papirom,izravnati i preko staviti džem, preko džema preostalu 1/3 mase izmrviti.Sve posuti sa malo ovsanih pahuljica. Peći 20-25 minuta na 180c°, gotov kolač seći na kocke ili štanglice.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 20
Slavica Spasić

Minjoni

Kore:

  • 120 gr secera
  • 1 vanilin šećer
  • 120 gr meda
  • 200 ml kisele vode
  • 200 ml ulja
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 150 gr rendane čokolade
  • 1 kasicica sode bikarbone
  • 250 gr brasna

Sve sastojke izmesati. Podeliti na 3 dela. Ispeci 3 kore. Peci na 180°, 10 minuta.

Fil:

  • 200 ml vode prokuvati sa
  • 250 gr secera i dodati
  • 150 gr čokolade i
  • 2,3 kasike dzema od kajsije.
  • Skloniti sa vatre i umesati 250 gr mlevenih oraha.

Kore filovati mlakim filom. Ostaviti kolac da odstoji. Otopiti

200 gr čokolade sa 4 kasika ulja i preliti preko kolaca. Seci na kocke.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 34
Živković Jelena

Kokos kuglice sa bundevom i keksom

Sastojci:

  • 150g pirea od bundeve
  • 50g margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 100g mlevenog keksa
  • 50g kokosovog brašna
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 2-3 kašike soka od jabuke ili pomorandže
  • kokosovo brašno za valjanje kuglica.

Pire od bundeve i margarin umutite mikserom, dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Umešajte keks i kokosovo brašno

Sok dodajte postepeno.

Od dobijene smese pravite kuglice i uvaljate ih u kokosovo brašno.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 36
Ljiljana Mitrovic

Medeno srce

Sastojci:

  • 250 g kisele vode
  • 120 g ulja
  • 200 g secera
  • 1 kasika dzema od sljiva
  • 250 g brasna
  • 3 kasike kakaoa
  • 1 kasicica sode bikarbone
  • 1 kasicica cimeta

Za premaz:

  • 3 kasike dzema od sljiva

Za glazuru:

  • 100 g cokolade
  • 2 kasike ulja

Priprema:

Umutiti kiselu vodu, ulje, secer, i dzem od sljiva, pa dodati brasno, kakao, sodu bikarbonu, i cimet, i umutiti. Sipati u podmazanu tepsiju, i peci, u zagrejanoj relni, na 200 stepeni. Vruc kolac premazati dzemom od sljiva. Cokoladu istopiti sa uljem, na pari, i preliti je preko ohladjenog kolaca.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 24
Simka Jovanović

Posne vanilice

Sastojci:

  • 250g margarina
  • 3 kašike C prah šečera
  • 3 kesice C pudinga od vanila
  • 200g brašna
  • 1 C vanilin šećer
  • 200 g C šećera u prahu od koga se odvoji za smesu 3 kašike a ostatak služi da se vanilice uvaljaju
  • Džem po izboru najnaj je od šljiva

Priprema:

Umutiti margarin sa 3 kašike C prah šećera .Dodati C puding od vanile pa postepeno dodavati brašno i C vanilin šećer .Umesti te sto koje se rastanji na debljinu od 1/2 cm i vadi modlom za vanilice.Ređati na pleh ,peći na 200stepeni,ali da ostanu bledo žute..Kada su pečene spajati po dve džemom po želji i uvaljati u prah šećer .

Savet:

Testo malo da odmori 10 minuta,ostaviti obavezno bledožute pečene,može se da bi se postigao lepši vizuelni efekat koristiti atraktivnija modla oblik cveta ,srca ili nešto drugo po želji.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 29