Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Zašto bi trebali da pravite sami svoje čestitke?

Zašto bi trebali da pravite sami svoje čestitke?

Čestitke, ti dobri stari dinusaurusi davnih vremena, koji i dalje ostaju sa nama i ponosno prenose pisane poruke, pozdrave, dobrodošlica na svet, slavljenja života, napredaka i podrške. Uz nas su kroz najdivnije životne trenutke.

Kako smo pisma skoro izgubili, ostaju nam još ove ponosne, kartonske tvorevine da nam pomognu da prenesemo male pažnje, podršku i “Volim te!”. Simbol su nežnost, sreće i elegancije i zato je na nama da se potrudimo da im ne oduzimamo tu lepotu.

Lepo ukrašene i originalne čestitke su idealne za Božićne praznike, ali i sva ostala čestitanja. Zato ovog puta delimo ideje kako da napravite i ukrasite vaše idealne primerke. Priložite ih uz poklone i učinite ih posebnim, ili iskoristite kao znak pažnje da iznenadite voljene osobe.

Ne zaboravite, da suština čestitki jesu želje i poruke koje nose. Pa sa posebnom pažnjom kombinujte slova i predočite najiskrenije želje onima koje volite. A, sad vam predlažemo da se pripremite za igru i uživanje u kreativnosti. Raspakujte svoja Domaćica pakovanja, neka se slatkiši nađu nadohvat ruke, spremite osveženje i sav potreban pribor, pa krenite put stvaranja.

Zašto bi trebali da pravite sami svoje čestitke?

Za izradu čestitki biće vam potrebni:
  • Deblji papir ili karton, možete da birate boju i u zavisnosti od načina ukrašavanja birajte njegovu debljinu (birajte papir od 150g i više)
  • Tanji papir u boji, za ukrašavanje
  • Konac
  • Lepak za papir
  • Ukrasi (dugmad, šljokice…)
  • Akrilne boje, bojice, flomasteri…
Od papira napravite koverte:

Kako bi čestitka delovala profesionalno i kulturno, obmotajte je u koverat, koji možete sami da oblikujete savijanjem papira. (Za detaljna uputstva pratite fotografije.) Kasnije možete da i njega ukrasite i uskladite sa vašim čestitkama.

Zašto bi trebali da pravite sami svoje čestitke? Zašto bi trebali da pravite sami svoje čestitke?

1. JEDNOSTAVNE ČESTITKE

Ukoliko posedujete deblji, ukrasni papir, lepih boja budite jednostavni. Papir će vam olakšati posao pa možete sa samo par poteza četkice da ga ukrasite. Nacrtajte grančicu ili cvetić ili pak birajte neki apstraktni motiv.

Možete presaviti papir na pola i u središnjem delu ispisati poruku ili dodati standardan beli papir uz čestitku i na njemu ostaviti poruku.

2. Čestitke sa kolažima

Iskoristite stare časopise, novine i slike za ukrašavanje ovih čestitki. Birajte interesantne naslove, smešne priče i posebne događaje i neke vama specijalne momente. Isecite ih i zalepite na odabran komad debljeg papira.

3. Igra oblika

Koristite sitne predmeta, poput grančica, konca, ispresovanih cvetova, dugmadi,… Neka vam ovi oblici služe kao inspiracija za dalje crtanja i formiranje preostalih struktura.

Zašto bi trebali da pravite sami svoje čestitke? Zašto bi trebali da pravite sami svoje čestitke?

OCENI Priču
Broj glasova: 16