Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Ušuškajte vaš kutak za odmor

Društvene mreže su prozor u svet, odličan način za razmenu ideja, informacija i povezivanje sa ljudima širom sveta. Ipak, da li se i vama desi da s vremena na vreme potpadnete pod uticaj njihovih negativnih efekata.

Često biramo da vidimo samo savršeno servirane živote. Žene koje izgledaju besprekorno, njihove veličanstveno skladne porodice, osmehe i bajkovite domove. Ogromne, prostrane kuće u kojima je svaka soba u različitom stilu. A ako se slučajno promeni trend, naći će se već prostorija koja će da se brže bolje preuredi. Time vođeni, možemo da izgubimo kompas i povedemo se za negativnim mislima o tome kako ništa nije dovoljno dobro, kako nam treba još novih stvari, još promena i prostora.

Činjenica je da čovek bira lepo, da živi za lepe momente i želi da se okruži udobnim, funkcionalnim životnim prostorom. Bilo da živimo u iznajmljenim ili nasleđenim stanovima koje ne možemo mnogo da menjamo ili smo pak vlasnici našeg krova nad glavom, svima nam je cilj da stvorimo ušuškan, topao i prijatan dom, u kojem ćemo se osećati sigurno, voljeno i u kojem ćemo puniti baterije i tražiti inspiraciju.

Nisu nam potrebne skupe stvari, nov nameštaj, velika renoviranja, ni ogromne prostorije da bismo stvarali svoje tople domove. Realnost je i da većina nas živi živote u kojima su nam na prvom mestu porodica, posao i večita borba da uskladimo sve obaveze. Ali i pored toga možemo da ugodimo sebi pomoću spretnosti, mašte, malo kompromisa i malih stvari. Tako da pomoću kreativnosti i porodičnih uspomena damo pečat našem životnom prostoru.

Ušuškajte vaš kutak za odmor

Dnevna soba je prostorija u kojoj provodimo najviše vremena, zajedno sa ostalim članovima porodice i prijateljima. Kauč ili sofa čine njegov centralni deo, najmekši, najudobniji i najradosniji centar doma. On je često i najveća investicija u opremanju dnevnog boravka, a mnogima se on noću pretvara i u spavaću sobu. Baš zbog toga je najbitnije da je udoban i dobro pozicioniran u prostoriji.

Najbolji saveznici mogu vam biti dekorativni jastučići, prekrivači, tepisi, stare fotografije ili vaše umetničke kreacije. Odlascima na buvljake i pregledanjem oglasa na kojima se mogu naći korišćene stvari, možete naleteti na bogatstvo.

Boje:

Koju god boju kauča da ste odabrali ili vam se zadesila, uvek možete da je pomoću malih dekorativnih elemenata istaknete ili pak zamaskirate.

Najbolje da prve ukrasne jastučnice koje kupujete budu neutralnih kolorita. Možete se voditi i bojom vašeg ležaja, pa birajte neutralne boje koje su mu slične ili kontrastne. Potom polako krenite u avanturu.

Ušuškajte vaš kutak za odmor Ušuškajte vaš kutak za odmor

Razmislite šta najviše odgovara vašim potrebama, ostatku prostorije, sezoni i trenutnom raspoloženju. Na osnovu toga birajte smelije, jače boje i paterne. Ukoliko kao i mi, preterano uživate u sezonskoj dekoraciji, uvek imajte spremne crvene jastučiće za Božične praznike i one cvetne za prolećne dane. Ovakav odabir sezonskih boja i dekoracije, daće vam posebnu draž i radost svakim novim godišnjim dobom.

Prekrivači i dekorativni jastučići:

Pre kupovine dekorativnih jastučića, razmislite o budžetu koji imate na raspolaganju. Za početak birajte univerzalne dimenzija (najčešće su to: 40x40cm ili 50x50cm), kako bi imali veći izbor jastučnica. Za manje sofe birajte jastučiće manjih dimenzija. Sa samo 3-4 jastuka možete da napravite osetnu promenu.

Ušuškajte vaš kutak za odmor Ušuškajte vaš kutak za odmor

Ukoliko uložite malo više novca, možete kupiti kvalitetnije perjane jastučiće koji će duže trajati. Jednog dana moći ćete da ih koristite i u spavaćoj sobi ili da tokom dnevnog odmora udobno na njima odmarate.

U zavisnosti od vaših potreba, obratite pažnju na materijal jastučnica i prekrivača. Prednost dajte prirodnim materijalima. Za zimski period birajte deblje prekrivače i vunene materijale koji će i vizuelno utopliti prostoriju. Za leto naravno uzmite laganije tkanine. Lan i pamuk su uvek sjajno rešenje.

Ušuškajte vaš kutak za odmor

Ukoliko ste dovoljno vešti, jastučnice i prekrivače možete sami da šijete ili da nabavite materijal i odnesete kod krojačice koja će vam pomoći u tome. Stare možete da dodatno oslikate bojama za tkaninu ili pak možete da izvezete na njima neki vama drag detalj.

Tepisi:

Ukoliko ste ljubitelj tepiha, postavite tepih ispod prednjih nogu kauča. On je idealan način da se stvori topla, ušuškana atmosfera u prostoriji.

Stočić i prateće dekoracija:

Brojni su načini da dekorišemo i samostalno napravimo stočić za kafu. Takođe, u prodavnicama postoje brojne pristupačne opcije. Stariji stočić uvek možemo da prefarbamo i ukrasimo. Dekorisanjem stočića pomoću biljaka, magazina i knjiga različitih boje, možete da pravite male varijacije svakog dana. Biće vam i na dohvat ruke, kada poželite da se opustite. Investiranje u knjige možete biti višestruko korisno, a cena je pristupačna.

Mi smo se odlučili da vam sa dve varijante, pokažemo kako isti kauč uz izbor različitih boja i par detalja može da promeni celu prostoriju.

Ušuškajte vaš kutak za odmor Ušuškajte vaš kutak za odmor

OCENI Priču
Broj glasova: 9