Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Sladoled sa Domaćica keksom

Sladoled sa Domaćica keksom

Zaklonjeni hladom drveća, u laganoj, udobnoj odeći koja slobodno landara oko znojavih tela, bistrih misli, uživamo u trenucima. Srećni i zahvalni što smo zajedno, glasno vičemo “živeli”, srdačno i veselo nazdravljamo ovom letu. Ispijamo hladno piće sa željama da nas prati zdravlje, da se više družimo, češće srećemo i da uživamo u malim momentima i stvarima, naravno potpuno svesni luksuza zajedničkih uspomena koje delimo.

Prethodno leto je bilo komplikovano, bolno i puno važnih lekcija. Vreme nam klizi kroz šake u večni nepovrat, postoje situacije nad kojim nemamo uticaj i moramo da naučimo da budemo strpljivi i da se prilagođavamo.

Sladoled sa Domaćica keksom

Jedna od najvažnijih lekcija je da uživamo i iskoristimo vreme koje nam je dato, a kada ako ne upravo u ovom najvrelijem i najveselijem dobu godine. Kad naša užarena zvezda upekne vreme je da se ubacimo u laganiji tempo i odmorimo taman toliko da povratimo snagu za nove borbe.

Sandale, bose noge, lepršave haljine, milovanje sunčevih zraka po obrazima i koži, sladoledi i limunade najlepši su vesnici leta. Prizivaju i mame nas u topli vrtlog zabave i spokoja.

Da li znate koji je omiljeni ukus sladoleda vama najdražih osoba?

Ima nas raznih. Neki divni ljudi vole da eksperimentišu i uvek su spremni za nove ukuse. Uživaju u potrazi i hrabri su za nova iskustva. Drugi kad nađu svoju idealnu kombinaciju više ne odustaju. Iz čiste ljubavi i užitka verno se drže svoje savršene formule. U svakom slučaju o ukusima ne treba previše raspravljati. Ali, poznavanje i poštovanje izbora nama voljenih bića čine suštinu ljubavi.

Sladoled sa Domaćica keksom Sladoled sa Domaćica keksom

Za lepše leto i stvaranje magičnih porodičnih momenata delimo predlog domaćeg sladoleda, koji je ukusan, lako se priprema i najlepše je od dva sveta – mlečnih, čokoladnih i osvežavajuće kiselkastih, voćnih ukusa.

Glavne zvezde recepta su Banini Domaćicin kakao keks i sveže višnje. Nadamo se da ćete uživati. Želimo vam da se okružite osobama koje znaju vaš omiljen ukus sladoleda ili da imati što više divnih i kvalitetnih ljudi za koje će biti vredno znati, napraviti ili nabaviti pravu kombinaciju slatkih zalogaja.

Sladoled sa Domaćica keksom Sladoled sa Domaćica keksom

Sladoled sa Domaćica keksom

Sastojci:

  • 1 kutija Domaćica kakao keksa 
  • 250ml slatke pavlake
  • 100ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 kašičica ruma
  • Šaka višanja

Priprema:

U posudu za mešanje dodajte slatku pavlaku pa smesu umutite mikserom dok ne očvrsne.

U veću posudu dodajte kondenzovano mleko i kašičicu ruma. Promešajte pa dodajte umućenu slatku pavlaku. Špatulom lagano pomešajte smešu.

Keksiće stavite u kesu i čvršćim predmetom malo izdrobite. Ukoliko preferirate sitnije komade usitnite keks u blenderu. Dodajte u smešu i blago promešajte.

Iz višanja izdvojite koštice, pa ih ubacite u ostatak sladoleda.

Smesu ostavite u zamrzivaču oko 5 sati da se zamrzne.

Nakon toga dekorišite sa dodatnim svežim višnjama i Domaćica keksićima. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 11