Zaklonjeni hladom drveća, u laganoj, udobnoj odeći koja slobodno landara oko znojavih tela, bistrih misli, uživamo u trenucima. Srećni i zahvalni što smo zajedno, glasno vičemo “živeli”, srdačno i veselo nazdravljamo ovom letu. Ispijamo hladno piće sa željama da nas prati zdravlje, da se više družimo, češće srećemo i da uživamo u malim momentima i stvarima, naravno potpuno svesni luksuza zajedničkih uspomena koje delimo.
Prethodno leto je bilo komplikovano, bolno i puno važnih lekcija. Vreme nam klizi kroz šake u večni nepovrat, postoje situacije nad kojim nemamo uticaj i moramo da naučimo da budemo strpljivi i da se prilagođavamo.
Jedna od najvažnijih lekcija je da uživamo i iskoristimo vreme koje nam je dato, a kada ako ne upravo u ovom najvrelijem i najveselijem dobu godine. Kad naša užarena zvezda upekne vreme je da se ubacimo u laganiji tempo i odmorimo taman toliko da povratimo snagu za nove borbe.
Sandale, bose noge, lepršave haljine, milovanje sunčevih zraka po obrazima i koži, sladoledi i limunade najlepši su vesnici leta. Prizivaju i mame nas u topli vrtlog zabave i spokoja.
Ima nas raznih. Neki divni ljudi vole da eksperimentišu i uvek su spremni za nove ukuse. Uživaju u potrazi i hrabri su za nova iskustva. Drugi kad nađu svoju idealnu kombinaciju više ne odustaju. Iz čiste ljubavi i užitka verno se drže svoje savršene formule. U svakom slučaju o ukusima ne treba previše raspravljati. Ali, poznavanje i poštovanje izbora nama voljenih bića čine suštinu ljubavi.
Za lepše leto i stvaranje magičnih porodičnih momenata delimo predlog domaćeg sladoleda, koji je ukusan, lako se priprema i najlepše je od dva sveta – mlečnih, čokoladnih i osvežavajuće kiselkastih, voćnih ukusa.
Glavne zvezde recepta su Banini Domaćicin kakao keks i sveže višnje. Nadamo se da ćete uživati. Želimo vam da se okružite osobama koje znaju vaš omiljen ukus sladoleda ili da imati što više divnih i kvalitetnih ljudi za koje će biti vredno znati, napraviti ili nabaviti pravu kombinaciju slatkih zalogaja.
U posudu za mešanje dodajte slatku pavlaku pa smesu umutite mikserom dok ne očvrsne.
U veću posudu dodajte kondenzovano mleko i kašičicu ruma. Promešajte pa dodajte umućenu slatku pavlaku. Špatulom lagano pomešajte smešu.
Keksiće stavite u kesu i čvršćim predmetom malo izdrobite. Ukoliko preferirate sitnije komade usitnite keks u blenderu. Dodajte u smešu i blago promešajte.
Iz višanja izdvojite koštice, pa ih ubacite u ostatak sladoleda.
Smesu ostavite u zamrzivaču oko 5 sati da se zamrzne.
Nakon toga dekorišite sa dodatnim svežim višnjama i Domaćica keksićima. Uživajte!