Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Saveti za organizaciju zimskih dečijih rođendana

Saveti za organizaciju zimskih dečijih rođendana

Pretvorite čarobne boje jeseni ili zimsku idilu u svoje verne saveznike prilikom organizacije dečijih rođendana. Neka motivi pečuraka, lišća, jelkica, snega, ali i toplih i slasnih zalogaja doprinesu nezaboravnom provodu mališana.

U ovom tekstu možete pronaći ideje i inspiraciju kako da sa malim budžetom priredite zabave za mališane rođene tokom zimskih meseci. Deca rođena tokom letnjih meseci često imaju problem sa okupljanjem drugara, ali su mogućnosti za organizovanje najrazličitijih aktivnosti velike – priroda je prepuna darova i ukrasa, sveže voće i povrće je na svakom koraku i lako, brzinski možemo da složimo reprezentativnu trpezu i postavku. Naizgled, sve je lakše tokom toplih dana.

Međutim, za zimske i jesenje rođendane, tajna je u prihvatanju hladne sezone i prilagođavanju mogućnostima. I jesen i zima imaju svojih čari, i na nama je da ih iskoristimo prilikom pripreme i organizovanja rođendana. Dakle, moramo akcenat da stavimo na ušuškanost, toplotu, mekoću, kombinaciju smeđih, belih i zelenkastih boja, četinare, jelkice, grudvice snega i da bez griže savesti biramo najbolju sezonsku klopu.

Saveti za organizaciju zimskih dečijih rođendana Saveti za organizaciju zimskih dečijih rođendana

Dekoracija zimskih rođendana:

Kako nemamo veliki izbor cveća, a i njihove cene su znatno više nego tokom letnje sezone, možemo da se oslonimo na grančice, grane, šišarke, kestenje, kore drveća, a tokom jeseni možemo da upotrebimo i raznobojno lišće i pomoću njih ukrasimo slatke stolove, trpezu ili prostorije za slavlje. Iskoristite i citruse, isecite, prepecite ih ili osušite – tako će pored dekorativnih efekata doprineti i boljem mirisu prostorije.

Dodatnu dekoraciju možete napraviti pomoću kanapa, vune, vate i papira – koje ćete lako oblikovati u zimske i jesenje simbole – grudvice snega, jelkice, listove… Najlakše možemo izraditi ukrasne lance od kanapa, i različitih papirnih ili vunenih oblika. Njih možemo rasprostreti na plafone ili postaviti da vise oko prozora, sa zidova ili stolova sa postavljenom hranom.

Saveti za organizaciju zimskih dečijih rođendana

Hrana za dečije rođendane:

Što se tiče odabira zakuske i nju treba da prilagodimo zimskoj sezoni i pripremimo malo jaču hranu. Sendviči su uvek dobra ideja za posluženje. Možete birati sastojke za njihovu pripremu, pa ih upakovati u salvete ili pekarski papir i poslužiti. Takođe, krofne možete jednostavno napraviti i ukrasiti po želji. Na sto ih poslužite u vidu kupolice, odnosno tako da imitiraju jelku. Pored njih, dodajte kombinaciju najrazličitijih grickalica i takođe ih iskoristite za dekoraciju i popunjavanje prostora na slatkim stolovima.

Upakujte ih u lepe tegle ili posude, poređajte na najrazličitije načine i ulepšajte proslave. Mi smo našu postavku upotpunili fotogeničnim Domaćica keksićima, a iskoristili smo ih i za pripremu ukusnih sitnih kolača. Ovi kolačići povećaće količinski hranu koju pripremamo, možete biti sigurni da su ukusni i nema mesta omaškama.

Što se tiče pića pažnju usmerite na odabir toplih napitaka. Servirajte toplu čokoladu ili čajeve, i napravite deo sa začinima koje gosti mogu sami da dodaju prema svom ukusu. Usitnjene orašaste plodove, mrvice čokolade, cimet poslužite u teglicama i izaberite interesantne šolje.

Saveti za organizaciju zimskih dečijih rođendana Saveti za organizaciju zimskih dečijih rođendana

Zabava za dečije proslave:

Podstaknite decu na igru i usmerite njihovu pažnju na osmišljene aktivnosti. Možete ih animirati kvizovima, igrama nadmetanja ili nekog kreativnog rada – zavisno od uzrasta i njihovog interesovanja.

Pored proslava koje možemo da organizujemo u domovima ili igraonicama, uvek možemo i da malo začinimo stvari. Zavisno od vremena i infrastrukture mesta u kojem živite, možete da osmislite i malo drugačije aktivnosti – recimo neka rođendanska proslava protekne aktivno odlaskom na zatvoreni bazen, ili u bioskop, na neku specijalnu pozorišnu predstavu ili koncert, ukoliko se njihovo održavanje poklapa sa datumom rođendana.

OCENI Priču
Broj glasova: 5