Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Recept za slatke Domaćica kocke

Recept za slatke Domaćica kocke

Danas vam predlažemo recept za kremasti, osvežavajući desert sa Domaćica keksićima. Slaže se uz svaku priliku i idealan je da vrati fokus vaših misli, sa prošlosti i budućnosti, na sadašnjost i trenutak u kom ga gustirate. Dovoljno, i taman toliko, da nas podseti da smo tu i da lepo možemo napraviti svojim rukama i delima.

Bilo da ga poslužite kad vam je puna kuća, kad je bučno i veselo, pa zvone hodnici, ulice i vaša puna srca, ili kad ste sami, neinspirisani, zagledani u daljine, opomenuće vas da ne zaboravite da budete zahvalni na onom što imate, a da u teškim situacijama ne pokleknete. Jer, na krajevima se ionako računaju samo lepe stvari, osmesi i sitnice.

Ukoliko ga budete konzumirali pre podneva, pripremite i jednu šoljicu dobre, domaće kafe, a za večernje sate rashladite belo vino pa u omiljenoj vinskoj čaši uživajte i nazdravljajte – lepim danima, toplim razgovorima, komadićima sećanja na bezbrižni osećaj koji nas je u njima milovao, svim onim ljudima u čije zagrljaje spuštamo sidra, uranjamo i hranimo se, sebi! Živeli i prijatno!

Recept za slatke Domaćica kocke

Recept za slatke Domaćica kocke Recept za slatke Domaćica kocke

Recept za slatke Domaćica kocke

Sastojci:

Za koru:

  • 1 kutija Domaćica keksa
  • 10ak oljuštenih urmi
  • Sok pola pomorandže
  • 3 kašike kakao praha
  • Prstohvat soli

 

Za krem:

  • 200g sirovih indijskih oraha
  • 250ml kokosovog mleka
  • 4 kašike meda ili javorovog sirupa
  • Sok 1 limuna
  • 1 kašičica ekstrakta ruma

Priprema:

Kora:

Iz urmi izdvojite koštice i uklonite im ljusku. Iscedite sok pola narandže i u njega potopite urme. Ostavite ih oko tridesetak minuta da omekšaju.

Za to vreme pripremite posudu u kojoj ćete oblikovati kolač. Predviđena količina supstanci dovoljna je za posudu oko 20cm dužine i/ili širine. Postavite papir za pečenje, tako da obložite dno i ivice i kasnije lako izvučete kolač iz posude.

Odmerite sve potrebne sastojke i dodajte ih u procesor. Dobro ih izmešajte dok ne dobijete ujednačenu, lepljivu masu. Smesu rasporedite na dno posude i izravnajte površinu špatulom. Smestite podlogu u frižider ili zamrzivač dok pripremate krem.

Krem:

Indijske orahe prelijte vodom i ostavite preko noći da se natapaju.

Pre blendanja ih procedite i smestite u posudu procesora. Odmerite i dodajte i sve ostale sastojke u procesor. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smešu. Rasporedite je na koru i izravnajte špatulom. Vrh možete, s vremena na vreme pokvasiti, kako bi površina bila što ravnija. Ostavite u zamrzivaču oko 2 do 3 sata da se stegne, pa potom isecite na kocke.

Poslužite sa Domaćica keksom i malo otopljene čokolade. Prijatno!

OCENI Priču
Broj glasova: 3