Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Recept za padobrance sa Domaćica keksom

Recept za padobrance sa Domaćica keksom

Padobranci su dobri, stari kolači koji najavljuju praznike, slavlja, bolja vremena i prizivaju lepe želje, ljubav i drage ljude da se okupe. Ovi elegantni kolačići uvek boje atmosferu u svečanu i romantičnu, pa vam savetujemo da ove godine pronađete mesta i za njih na vašim prazničnim trpezama.

Smestite ih na ukrasne tanjiriće ili poslužavnike, delite ih sa dragim ljudima i mislite na najlepše stvari prilikom grickanja. Ukoliko želite da izgledaju besprekorno i budu slični popularnim francuskim makaronsima, pratite naša detaljna uputstva tokom pripreme. Međutim, ukoliko iz prve i ne ispadnu kao sa slike, budite bez brige jer ukus će da ostane na najvišem nivou.

Među slasne, hrskave puslice smo smestili najukusniji fini krem od Domaćica keksića i tako smo uspeli da ove divne kolače učinimo još boljim i ukusnijim. Radujemo se što smo spremali i grickali ove kolače, i što imamo priliku da recept podelimo sa vama. Želimo vam mnogo zabave tokom pripreme i da uživate u najlepšim zalogajima.

Recept za padobrance sa Domaćica keksom

Recept za padobrance sa Domaćica keksom Recept za padobrance sa Domaćica keksom

Recept za padobrance sa Domaćica keksom

Sastojci:

Za puslice:

 

  • 80g sirovih badema, bademovog brašna ili oraha
  • 120g šećera u prahu
  • 50g kristal šećera
  • 70g belanaca (otprilike od 2 veća jaja), sobne temperature
  • Prstohvat soli
  • Po želji boja za hranu

 

Za fil:

 

  • 1 kutija Domaćica keksa
  • Sok 1 narandže

Priprema:

Za puslice:

Ukoliko želite da malo uštedite prilikom pripreme ovog recepta, savetujemo da umesto bademovog brašna koristite sirove bademe. Izblanširajte ih (prokuvajte 2 do 3 minuta) i očistite, pa ih zatim dobro osušite – na sobnoj temperaturi, ili ih smestite u rernu na program za sušenje. Potom ih dobro usitnite u blenderu, pa još malo prosušite.

Ukoliko ipak odlučite da koristite bademovo brašno, bilo bi dobro da ga takođe dodatno usitnite kako bi dobili što finije čestice za izradu kolača. Pre upotrebe prosejte usitnjene bademe kako bi smeša bila vazdušasta i odstranite sve veće, zaostale komadiće. Odmerite tačno 80g.

Zatim, prosejte i šećer u prahu i odmerite 120g koje ćete dodati usitnjenim bademima. Nežno izmešajte sadržaj.

Osim badema, možete koristiti i orase ili druge orašaste plodove.

Ostavite jaja na sobnoj temperaturi, najmanje 2h pre pripreme. U potpuno čistu posudu za mešanje prebacite belanca, dodajte im prstohvat soli i krenite da ih mutite mikserom. Lagano smesi dodajte, kašiku po kašiku, kristal šećera i nastavite sa mućenjem. Ukoliko želite kolačiće u boji, dodajte i boju za hranu. Mutite smesu sve dok ne postane dovoljno gusta i čvrsta – tako da stoji, odnosno, ne razliva se. Posudu bi trebalo da možete da okrenete naopako, i da smesa ostane postojana.

Kada dobijete smesu željene konzistencije, dodajte joj deo badema pomešanih sa šećerom u prahu – otprilike 1/3 smeše. Zatim, nežno sadržaj umešajte špatulom. Nemojte agresivno mešati, već preklapajte delove smese jedan na drugi. Kad primetite da je smesa konzistentna i skoro ujednačena, dodajte još badema i šećera, i ponovite postupak – dok ne umešate sve sastojke. Kada krene da nastaje kompaktna masa, promenite način mešanja i blago, povlačeći smesu špatulom prema zidovima posude, istisnite vazduh iz nje.

Mešajte sve dok ne dobijte smesu koja prilikom pada sa špatule može da formira oblik osmice bez prekidanja krema.

Zatim, pripremite tepsiju i obložite je papirom za pečenje.

Smesu prebacite u čvršću kesu kojoj ćete odseći vrh ili u špric za oblikovanje. Ukoliko želite da dobijete ujednačene kolačiće, na papiru iscrtajte krugove (oko 3cm prečnika) i u njihovim okvirima nanesite smesu. Vodite računa da između ostavite dovoljno prostora – oko 2cm. Istisnite smesu ravnomerno (držite špric/kesu pod pravim uglom u odnosu na papir) dok ne ispunite kružiće, zatim zaustavite stisak, i praveći kružni pokret na središtu kruga, odvojite kesu od kolačića. Kada završite, kako bi izbacili zaostale mehuriće vazduha, lagano lupite tepsiju o radnu površinu ili eventualno čačkalicom bocnite mehuriće.

Puslice ostavite još 40 minuta na sobnoj temperaturi da odstoje. Primetićete da površina postaje manje sjajna i da se stvara suvi sloj. Za to vreme zagrejte rernu na 150ºC. Kada budete mogli da po površini kružića prevučete prst, bez lepljenja ili promena, vreme je za pečenje.

Pecite ih na 150ºC, oko 15 minuta. Nakon 15 minuta, ukoliko se lako odvajaju od papira za pečenje, možete ih izvaditi iz rerne. Ostavite kolačiće da se ohlade, a za to vreme pripremite fil.

Za fil:

U blender dodajte Domaćica keksiće i sok isceđene narandže, pa sve dobro usitnite dok ne dobijete ujednačenu, kremastu masu.

Na jednu polovinu nanesite fil pa sve spojite sa drugim kružićem. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 2