Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Recept za Domaćica tart sa čokoladnim kremom i lešnicima

Recept za Domaćica tart sa čokoladnim kremom i lešnicima

Reči definitivno ne mogu da dočaraju koliko je ovaj kolač ukusan, ali se nadamo da fotografije mogu da vas inspirišu da mu date šansu i spremite ga za drage i posebne prilike. Primetićete da ovo nije desert za svaki, običan dan i jednostavne trpeze.

Zahteva da ga poslužimo na najlepšem stolnjaku, u najelegantnijim tanjirima, dok smo lepi, veseli i nasmejani. Nećete pogrešiti ako obučete specijalno odelo, stavite omiljeni parfem i date sebi oduška u uživanju. Svakome od nas, s vemena na vreme, trebaju baš takvi dani.

Ovog puta su se u večnu ljubavnu aferu između lešnika i čokolade umešali i naši Domaćica keksići. Oni balansiraju između jakih kremastih ukusa čokolade i hrskavih, zemljanih orašastih plodova – taman toliko da ih nateraju da se još više vole.

Savetujemo da sirove lešnike prepečete neposredno pre pripreme torte. Oslobođeni mirisi će doprineti magičnoj atmosferi jakih ukusa, smelih, tamnih boja i eleganciji, a i zalogaji će biti intenzivniji. Važno je da izaberete i kvalitetnu čokoladu, sa visokim sadržajem kakao putera i da ne štedite na dodavanju lešnika na vrh. Sve ostalo će vam biti oprošteno.

Recept za Domaćica tart sa čokoladnim kremom i lešnicima

Recept za Domaćica tart sa čokoladnim kremom i lešnicima Recept za Domaćica tart sa čokoladnim kremom i lešnicima

Recept za Domaćica tart sa čokoladnim kremom i lešnicima Recept za Domaćica tart sa čokoladnim kremom i lešnicima

Domaćica tart sa čokoladnim kremom i lešnicima

Sastojci:

Za koru:

  • 1 i po kutije Domaćica keksa (oko 350g)
  • 100g pečenih lešnika
  • 1/2 šolje soka od narandže
  • Prstohvat soli

 

Za fil:

  • 100g pečenih lešnika
  • 100g čokolade

 

Za čokoladni ganaž:

  • 120ml slatke pavlake
  • 120g čokolade

Priprema:

Kora:

U blender dodajte potrebne količine Domaćica keksića, lešnika, prstohvat soli i 1/2 šolje soka od narandže. Smesu izblendajte tako da dobijete kremastu, lepljivu strukturu. (Po potrebi možete dodati više tečnosti.)

Ravnomerno je rasporedite i izravnajte u kalupu za tart, prečnika oko 20cm. Ostavite ga u frižideru da se stegne dok pripremate fil.

Fil:

Otopite čokoladu na blagoj vatri.

Izblendajte lešnike u blenderu i dodajte im otopljenu čokoladu. Dobro izmešajte smešu. Rasporedite je po korici i smestite u frižider da se stegne.

Čokoladni ganaž:

U posudi za kuvanje zagrejte slatku pavlaku. Temperatura treba da bude umerena. Kad smesa postane topla, sklonite je sa šporeta i dodajte joj komade čokolade. Kada čokolada krene da se topi izmešajte smešu, dok ne dobijete ujednačenu, kremastu mešavinu. Kada se ohladi, možete je ostaviti nekoliko sati u frižideru, pa po želji umutiti do potrebne gustine.

Dodajte fil na površinu tarta, uredno ga rasporedite i dodatno ukrasite usitnjenim, prepečenim lešnicima. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 4