Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Recept za čokoladni Domaćica čizkejk

Recept za čokoladni Domaćica čizkejk

Danas je idealan dan da pripremite i poslužite jedan ukusan i brz čizkejk.

Pouzdano dobar ukus, osvežavajući, kremasti fil i savršena korica od Domaćica keksića – učiniće da priprema bude sigurna, brza i efikasna. Prednost je i što nema pečenja i nakon pripreme odmah možete da uživate u jelu. A, tu su naravno i slike da potkrepe naše tvrdnje.

Što se tiče krem sira, možete da ga nabavite, ili pak da ga sami pripremite od mleka. Naravno, što mleko bude kvalitetnije, odnosno sa što više mlečne masti, i vaš sir će biti ukusniji i više ćete da ga dobijete. Sama procedura dobijanja sira je veoma jednostavna.

Potrebno je da mleku prvo dodate prstohvat soli i zagrejete ga do tačke ključanja. Kada krene da vri sklonite ga sa šporeta i dodajte malo sirćeta ili limunovog soka. Ostavite smesu oko petnaestak minuta da dođe do potpunog razdvajanja mlečne masti i surutke, pa ga procedite pomoću komada gaze i cediljke. Biće potrebno bar oko pola sata da bude spreman za upotrebu.

Za jednu litru mleka trebaće nam oko 10ml kisele supstance, a možemo da očekujemo da ćemo dobiti oko 200g sira koji uvek možemo iskoristiti za najrazličitije đakonije i sve vrste sirnih deserta.

Recept za čokoladni Domaćica čizkejk Recept za čokoladni Domaćica čizkejk

Recept za čokoladni Domaćica čizkejk

Recept za čokoladni Domaćica čizkejk

Sastojci:

Za koru:

  • 1 kutija Domaćica kakao keksa
  • 50g maslaca

 

Za fil:

  • 200g krem sira
  • 150ml slatke pavlake
  • 50g šećera u prahu
  • 50g usitnjenog Domaćica keksa
  • 50g čokolade

Priprema:

U blenderu usitnite Domaćica keksiće i od dobijene smese odvojite oko 50g i ostavite ih sa strane. Njih možemo kasnije dodati u fil.

Na niskoj temperaturi otopite maslac i dodajte ga usitnjenom keksu. Pomešajte i sjedinite sastojke.

U modle za mafine postavite papirne ili silikonske korpice i na dno dodajte smesu za koru – oko jedne kašike. Ravnomerno rasporedite sastojke i utisnite ih spoljnom stranom kašike. Ostavite ih u frižider da se stegnu, dok pripremate fil.

U posudi za mešanje umutite ohlađenu slatku pavlaku – tako da dobijete gustu, kremastu smesu. U drugoj, posebnoj posudi odmerite krem sir i dodajte mu šećer. Umutite ih mikserom da se šećer dobro rasporedi i smesa postane kremasta. Zatim, dodajte sir u umućenu pavlaku i lagano ih izmešajte špatulom. Izrendajte ili usitnite čokoladu na komadiće. Dodajte nju i usitnjene komadiće Domaćica keksića u smesu sa sirom i blago ih umešajte.

Rasporedite kremastu smesu u kalupe. Poravnajte površine ili rasporedite fil po vašem nahođenju, i po želji ih dodatno ukrasite. Možete koristiti dodatne mrvice i komade keksa, malo otopljene čokolade ili komade voća po izboru. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 6