Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Recept za čizkejk Domaćica mini torte

Recept za čizkejk Domaćica mini torte

Na vrhuncu smo letnje sezone, pravi je čas da je učinimo spektakularnom.

Odvojite vreme da posmatrate prirodu i ovo nestašno godišnje doba, koje se sve više opušta, sazreva i nagrađuje nas plodovima. Setite se da usporite i produbite dah, da do daske date sebi oduška i upijate sve slike, mirise i zvuke kojima nas leto nesebično obasjava.

Iskoristite slatko-kisele ukuse sezonskog voća i smućkajte preliv za glavnu zvezdu letnjih zabava – najdraži čizkejk. Recept za ovu divnu tortu je pred vama. Prilagodili smo je našim slasnim Domaćica keksićima, fil od krem sira čini dobro isprobana, osvežavajuća kombinacija, dok voćni fil zavisi od vaših preferenci i ukusa.

Budite kreativni, isprobajte različite varijante i oblike ovog kolača. Mi smo ih ovog puta oblikovali u mini tortice, a vi možete da ih prilagodite bilo kom kalupu. Recept ćete naći ispod fotografija. Prijatno!

Recept za čizkejk Domaćica mini torte

Recept za čizkejk Domaćica mini torteRecept za čizkejk Domaćica mini torte

Čizkejk Domaćica mini torte

Sastojci:

Za koru:

  • 2 kutije Domaćica keksa
  • 75g maslaca
  • 1 isceđena pomorandža ili 1 manja šolja (oko 150ml) soka od pomorandže

 

Za fil sa sirom:

  • 250ml krem sira
  • 150ml slatke pavlake
  • 150g kisele pavlake
  • 100g šećera u prahu
  • 1 kesica želatina

 

Za voćni fil:

  • 250g sezonskog ili zamrznutog voća
  • 100g šećera
  • 1 veća čaša vode (oko 250/300ml)
  • 1 kesica želatina

Priprema:

Za kolač će nam biti potreban jedan veći kalup – oko 22cm ili 4 manja prečnika oko 6cm. Za savršeno oblikovane obode torte možete koristiti acetatne folije.

Kora:

U blenderu usitnite Domaćica keksiće na krupnije komade. Zatim otopite maslac i iscedite narandžu. Dodajete ih u posudu sa keksom i nastavite sa mešanjem i usitnjavanjem dok ne dobijete ujednačenu, lepljivu smesu koju lako možete oblikovati. Ukoliko bude bilo potrebno, dodajte još malo soka od narandže ili vode.

Na dno kalupa postavite sloj keksa, oblikujte ga špatulom i dobro utisnite. Kalup ostavite u frižideru da se donji sloj stegne, dok pripremate ostatke torte.

Sloj od krem sira:

Prema uputstvu proizvođača prelijte želatin potrebnom količinom vode i ostavite ga da nabubri. Za to vreme pomešajte špatulom krem sir i potrebnu količinu šećera u prahu.

U posebnoj posudi, mikserom umutite slatku pavlaku dok ne poprimi strukturu šlaga. Zatim, dodajte deo po deo slatke pavlake u mešavinu krem sira i lagano ih mešajte. Postepeno dodajte i kiselu pavlaku, i takođe lagano mešajte smešu.

Potom, zagrejte želatin prema uputstvu i pomešajte ga u već pripremljen fil.

Na samom kraju, nanesite ovaj fil na podlogu od keksa, oblikujte ga i izravnajte špatulom. Vratite ga u frižider dok pripremate voćni fil.

Voćni fil:

Izblendajte voće sa malo vode, u blenderu. Ukoliko koristite zamrznuto voće, koristite toplu vodu. Prema uputstvu prelijte želatin vodom i ostavite da nabubri.

U šerpu za kuvanje dodajte voće i potrebnu količinu šećera. Zagrevajte smesu dok ne krene da vri, a zatim uz mešanje, kuvajte još oko 5 minuta. Ukoliko krene da se formira pena uklonite je pažljivo kašikom.

U smesu, zatim, umešajte pripremljeni želatin. Sačekajte da se fil malo prohladi, a zatim ga rasporedite po površini kolača.

Biće potrebno bar 4 sata da se kolač u frižideru stegne, a najbolje je da ga ostavite preko noći. Zatim pažljivo uklonite kalup – možete preći ivicom tankog noža oko oboda kako bi se potpuno odvojio. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 12