Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Priče koje kriju naše ruke i kako da brinemo o njima

Priče koje kriju naše ruke i kako da brinemo o njima

U srcima nosimo emocije, a rečima i rukama ih izražavamo. Razlika je što reči umeju da obmanu. Ruke su te koje ne kriju godine, žrtve, veštine i snagu.

U srcima nosimo emocije, a rečima i rukama ih izražavamo. Razlika je što reči umeju da obmanu. Ruke su te koje ne kriju godine, žrtve, veštine i snagu.

Moja baka je bila krojačica. Na njenim rukama utisnute su decenije životnih borbi, radosti, poraza i pobeda. To je vidljivo u njenim borama i malim ožiljcima od probadanja igli. Njene su ruke prave radnničke. Snažne i vešte skrojile su njenu sudbinu samostalne i nežne žene, majke, bake. Burma, koju i dalje odano nosi svedoči o ljubavi, vernosti i njenom karakteru.

Priče koje kriju naše ruke i kako da brinemo o njima

Dok je bila mlada uvek se divila elegantnim, negovanim rukama gospođa za koje je radila, ali rano je postala svesna da je njen životni put drugačiji. Izabrala je da radi kako bi stvorila bolji život za sebe i svoju decu. Nije se libila ni dodatnih poslova i uvek je bila spremna da uči nove stvari. Pa i kad je otišla u penziju, nastavila je da radi u bašti, gaji svoje cveće i isprobava razne zanate. Ruke nikada nije štedela, ali je uvek pazila da budu uredne i čiste.

Do današnjeg dana kad primeti nečije izdužene elegantne šake, obavezno će da se divi i to napomene. Međutim, zauvek ostaje zahvalna svojim običnim rukama na tome gde su je dovele.

Ruke u mladosti možda olako shvatamo i nemarno se odnosimo prema njima. Kako godine prolaze one se menjaju i toga ne smemo i ne trebamo da se stidimo i plašimo. Te procese možemo delimično da usporimo, ali i da olakšamo pomoću nege i brige o ovom dragom delu tela.

Bez obzira na posao kojim se bavite i godine koje nosite prvo i iznad svega volite svoje ruke i pokažite im svoju zahvalnost darujući im neophodan nivo nege i potrebnu pažnju.

Ruke sadrže manji broj lojnih žlezda u odnosu na lice, često ih kvasimo i izložene su brojnim spoljnim uticajima pa su zbog toga veoma sklone suvoći i iritaciji.

Priče koje kriju naše ruke i kako da brinemo o njima Priče koje kriju naše ruke i kako da brinemo o njima

Trebalo bi da na dnevnom nivou odvojite po koji minut da na njih nanesete hidrirajuću kremu. Kao i za sve u životu cena preparata neće biti garancija njegovog kvaliteta. Pregledajte sastav losiona i odlučite se za one koji imaju visok sadržaj prirodnih biljnih ulja, glicerola i masnih materija poput vazelina i šija butera.

Ukoliko zbog posla izbegavate osećaj masnoće pod prstima, nanesite kremu samo na gornji deo šaka i trljajući jednu o drugu stranu, izbegavajući dlanove, umasirajte je u kožu.

Oni koji provode dosta vremena na otvorenom, posebno tokom jakog sunca ne smeju da zaborave da je i rukama potrebna zaštita. Tokom sunčanja ili rada, nanesite kremu sa zaštitnim SPF faktorom. Ponovite mazanje nekoliko puta, jer ih često peremo i spiramo kremu.

Kad uhvatite malo više slobodnog vremena možete da napravite piling, a nakon toga nanesite masku za ruke i pomoću kese ili rukavica utoplite ih i ostavite oko pola sata da deluje.

Piling možete lako pripremiti i u kućnoj radinosti. Pomešajte 1 kašičicu morske soli, 1 kašičicu šećera sa 1 kašičicom maslinovog ulja ili otopljenog kokosovog ulja. Zatim nežno umasirajte preparat po površini ruku. Vredni baštovani mogu ovoj smesi dodati i par kapi limunovog soka kako bi lakše očistili ruke. Ukoliko imate etarsko ulje čajevca, ruzmarina ili recimo lavande dodajte 1 do 2 kapi. Ova ulja osim svog prijatnog mirisa imaju i antiseptično, antimikrobno i antifungalno dejstvo. Na kraju, nanesite kremu i uživajte u obnovljenoj mekoći vaše kože.

Ukoliko je vaša koža izuzetno suva, nabavite pamučne rukavice. Pre odlaska na spavanje namažite ruke i nanesite rukavice pa tako prespavajte.

Pripazite na deterdžente za pranje suđa. Oni i vruća voda mogu da doprinesu isušivanju. Ukoliko su vam ruke često u vodi, koristite kvalitetnije gumene rukavice, četke sa drškama i mlaku vodu. Rukavice obavezno koristite tokom kućnih poslova koji zahtevaju upotrebu nagrizajućih hemikalija.

Na kraju ćemo dodati da budete ponosni na sve što ste vašim rukama stvorili tokom života. Nemojte ih štedeti, već ih koristite, vežbajte, volite i stvarajte.

OCENI Priču
Broj glasova: 16