Svakog 8. marta moj grad je lep, ukrašen cvećem, osmesima i svečanom atmosferom. Inspiraciju i osmehe možemo da nađemo na svakom koraku. Samo jedan pogled na gospodu koja pazari cveće i razne drangulije, kako bi obradovali svoje ženske saborce, supruge, ćerke, majke, profesorke, koleginice ili komšinice, govori nam da su voljeni i da oni nekog vole. To nam budi nadu da smo okruženi dobrim ljudima i da ljubavi ima više nego što mislimo.
Svašta može da se primeti među gospodom različitih uzrasta koja pokušava da izabere cveće. Mogu se uočiti golobradi mladići i stari, prekaljeni lisci i radnici velikih, grubih šaka, uniformisani iz svih socijalnih sfera i oni skockani po poslednjoj modi, i nežnih i grubih crta lica, kako se, svako u svojim granicama mogućnosti, bori sa mašnama, celofanima, ukrasima i egzotičnim imenima cveća.
Za obrok predlažemo palačinke – jer su jedno od najukusnijih i najlakših jela za pripremu. Baš svako može da ih umuti i ispeče. Šanse da pogrešite su minimalne, pa čak i ako vam koja palačinka zagori sa sledećom imate šansu za popravak. Možete ih pripremati za doručak, užinu ili kao jednostavan desert da upotpunite ručak.
Prvo je potrebno pomešati sve praškaste supstance – brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i vanil šećer. Zatim u sredinu dodajte jaja i jogurt.
Smesu dobro izmešajte viljuškom ili žicom za mešanje. Ako bude bilo potrebno dodajte još malo tečnih sastojaka. Nastavite sa mešanjem sve dok smesa ne postane kompaktna. Ukoliko i ostane koja grudvica neće biti problema.
Zagrejte tiganj za palačinke na ringli sa malo ulja. Kutlaču sa smesom prebacite na tiganj i formirajte deblje i manje oblike. Ne morate da raspoređujete smesu i može da bude nejednaka. Pecite ih sa obe strane na laganoj vatri oko jednog minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe boje.
Služiti sa prilozima po želji. Uživajte!