Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Obojite ramove za slike u vaše omiljene boje

Obojite ramove za slike u vaše omiljene boje

Počeću sa ličnim iskustvom - jer ja sam bila jedna od onih ljudi koji su mrzeli slikanje. Izbegavala sam da stajem ispred kamere na slavljima i okupljanjima. Retko kad, čisto da samo ispoštujem formu pristajala bih da se slikam. Priznaću da me je bilo sramota da prekidam slavlje i smešim se u kameru.

Međutim, kako su godine krenule da se nižu i lepe uspomene počele da se prekrivaju prašinom zaborava, sve češće sam posezala za starim fotografijama. Gledala sam članove porodice, drugarice i prijatelje zaustavljene u nekom drugom, prošlom momentu.

Obojite ramove za slike u vaše omiljene boje

Jedna od najdražih fotografija jeste slika majke iz srednje škole. Nebrojano puta sam je posmatrala i na crno-beloj fotografiji tražila sve moguće detalje. Pažljivo sam razgledala frizuru, ukrase u kosi, njenu odeću, ali i okruženja u kojem se nalazila. Pokušavala sam da od malenih komadića stvorim živopisne slike i smestim se pored nje u tom vremenu.

Fotografije događaja kojima sam prisustvovala vraćale su mi uspomene i prisećala sam se smešnih i specifičnih situacija. Mnoge sitnice na slici imale su sentimentalno značenje i posebno dragu priču.

Međutim na jako malo fotografija sam pronalazila sebe iz prošlosti. Zbog odbojnosti prema slikanju, nisam sačuvala te male vizuelne momente koje najlakše zaboravimo i bilo mi je krivo što sam bila tvrdoglava. Tek sa godinama sam promenila stav i shvatila da ponekad vredi pauzirati momenat i ispozirati za fotografiju. Takođe prestala sam da se opterećujem time kako sam ispala, važni su suština i emocije momenata koje želimo da ukradem od prolaznosti.

Fotografije su neprocenjivo porodično nasleđe. Te ne čudi što želimo da one budu vidljive i glavni ukrasi doma. Svaka od njih zaslužuje da bude u lepom ramu, zaštićena i ušuškana.

Ukoliko volite da posećujete pijace polovne robe i pronalazite stare stvari verovatno nailazite i na prelepe ramove koje možda ne znate kako da iskoristite i uklopite sa ostalim nameštajem i bojama vašeg doma.

Obojite ramove za slike u vaše omiljene boje

Mi smo problem rešili farbanjem starih, previše različitih i šarenih ramova koji nisu imali namenu baš zbog toga što se nikako nisu uklapali u ostatak prostorija.

Koristili smo akrilne boje i kreda boje. Mešajući više boja dobili smo željene nijanse.

Ukoliko imate samo akrilne boje, dodavanjem sode bikarbone u njih možete da stvorite drugačiju strukturu na obojenoj površini – sličnu efektu koji biste dobili kreda bojama.

Ramove treba pre farbanja dobro očistiti, i zavisno od materijala i njihovog stanja nežno išmirglati. Koristite najfinije šmirgle. Budite strpljivi i spremni da ramove prefarbate u nekoliko slojeva. Vodite računa da se nakon svakog farbanja boja prvo osuši, pa tek potom nanese drugi sloj.

U zavisnosti od materijala od kojih su izrađeni ramovi zavisiće i količina slojeva farbanja. Najlakše su se farbali drveni ramovi. Matelni su nakon tri sloja dobili potreban sjaj i ujednačenost boje. Mi smo ciljali pastelne boje i malo smo eksperimentisali sa crtanjem da bi smo postigli nežni, poljski stil.

Za drvene ramove možete koristiti i boje za drvo. Ukoliko želite da postignete matalni efekat nabavite boje za emajl i njima prebojite ram. Pomoću zlatnih nijansi možete da stvorite efekte starinskih, mesinganih ramova.

Obojite ramove za slike u vaše omiljene boje Obojite ramove za slike u vaše omiljene boje

Boje za metal u spreju takođe su dobra opcija. Ne ovaj način izbeći ćete tragove četki, jedino je paleta boja ograničena.

Jedva čekamo da u narednom periodu sa vama podelimo na koji način smo iskoristili ove ramove i napravili foto galeriju sa dragim uspomenama i motivima. Želimo vam da se zabavljate i uživate u istraživanju svoje kreativnosti.

OCENI Priču
Broj glasova: 16