Danas vam predlažemo da na menije dodate jedan jednostavan desert za dobar dan. Ukoliko ste se probudili i uronili u jedan savim običan, normalan dan, uvek možete da mu dodate pridev dobar. Zbog pokojeg problema, zamišljenosti ili čestog osvrtanja prema prošlosti, potrebo je da nas neko ili nešto pogura, i podseti, da od nas zavisi da li će nam dani biti dobri i značajni.
Nema sumnje, tokom života sretaćemo se sa teškim situacijama, neće uvek sve zavisiti od nas i naše volje, ali biće i ovih normalnih, običnih dana koje lako možemo pretvoriti u dobre, značajne i čarobne. Birajte omiljene boje i ukrase da ih razvedrite i obeležite.
Budite pažljivi, radoznali i usmerite sva čula na svoju okolinu i sadašnje trenutke i bićete nagrađeni komadićima životne lepote – poput razgovora maštovitih mališana, uživanja u savršenstvu i složenosti prirode, učestvovanja u dobrim delima i pronalasku toplih razgovora….
Mi vam želimo što više tih dobrih i spokojnih dana, a uz malo volje, malo gurkanja i ohrabrenja, jedni drugima možda možemo biti inspiracija.
Ukoliko vam je potrebno malo osveženja i slatkoće prostudirajte recept pred vama. Primetićete da se izuzetno brzo sprema, da je lagan i da mora biti ukusan.
Iskoristite sve čari banana i opskrbite vaše zamrzivače dovoljnim količinama ovog voća. Možete ih naseći na manje komade, rasporediti po potrebnim količinama za pripremu i spakovati. Tako ćete lakše, kad god poželite da se osvežite i zasladite, iskoristite njihovu savršenu kremastu strukturu za pripremu slatkiša.
Sam desert dodatno zasladite Domaćica keksićima i omiljenim voćem i na taj način mu obezbedite puniji i bogatiji ukus. Uživajte!
Zaleđene banane i višnje izvadite iz zamrzivača i ostavite oko 15 do 20 minuta na sobnoj temperaturi. Potrebno je da malo omekšaju kako bi blendanje bilo lakše, ali i kako bi konzistencija sladoleda bila najkremastija.
U blenderu prvo usitnite Domaćica keks do željene konzistencije. (Nama se najviše dopala kombinacija sa krupnijim komadima.)
Usitnjenu smesu prebacite iz blendera u pomoćnu posudu, a u njemu zatim izblendajte hladne banane. Smesa treba da bude gusta i kremasta. Zatim možete da dodate usitnjen Domaćica keks i sveže jagode i nastavite sa blendanjem, ili ih samo špatulom delimično umešajte ukoliko želite da sačuvate cele komade.
Sladoled možete odmah jesti ili pak zamrznuti i služiti po potrebi. Uživajte!