Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Najlepša zimnica

GLASANJE U TOKU Glasanje traje do: 30.09.2021.
GLASANJE završeno
Ankica Stojanovic

Kiseli krastavcici – moj zimski trofej

Moja zimnica je posebna jer je pravim po tradicionalnim receptima koje su moja mama i baka, kao i ostale generacije, koristile i prenosile sa kolena na koleno i koje moji ukucani ne bi menjali ni za sta.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 759
Božana Filipović Kovačević

Džem od malina

Malina, poznata i kao crveno zlato Srbije, potiče iz porodice ruža. Mi je porodično uzgajamo u našoj bašti, kako bismo imali domaću, organsku voćku. I tu se krije sva magija. Od nje pravimo sok, kolače, ali i džem – meni najdraži produkt. Taj savršeni spoj slatkog i kiselkastog ukusa, idealna je kombinacija za brojne poslastice. Najčešće ga kombinujemo uz palačinke, tada ih deca brzinski razgrabe i nikada nije dosta!

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 23
Sanja Babic

Najlepsa zimnica

Moju zimnicu cini posebnom ljubav prema spremanju i zadovoljstvo pri konzumiranju iste od strane moje porodice…

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 223
Suzana Giosev

Feferone

Jer je pravljena sa puno ljubavi, organske papricice iz baste moje mame.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 15
Lepordina Kostić

Slatko od mandarine

Ovog puta sam odlučila da se predstavim sa po malo neobičnom zimnicom. Volim slatko i trudim se da održavam taj deo naše tradicije. Ove godine sam pravila slatko od aronije, smokve i od mandarine. U pitanju je mandarina sorte calamondino, nije za jelo u svežem obliku jer je gorko kiselog ukusa, ali su zato plodovi sitni i savršeni za slatko.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 23
Tatjana Jankovic

Hrskavi fileti paprike sa belim lukom

Nasu zimnicu posebnom cine prvenstveno spoj svekrve i snaje. Iako to mnogima zvuci kao nemoguce, moja svekrva i ja se odlicno slazemo oko svega, a posebno oko spremanja zimnice. Godinama spremamo zimnicu po njenim proverenim receptima, za koje mi je sve tajne sastojke i nacine otkrila. Bas zbog toga i ima neku draz. Nasa porodica uziva u zimnici koja je hrskava, zacinjena po ukusu, sa dosta belog luka, sa puno ljubavi jer sve to jedno bez drugog ne ide. Ko god je probao nasu zimnicu, a posebno ove filete paprike, bio je odusevljen. Zato se nadamo da ce nas sreca posluziti, i da cemo divnu nagradu zasluziti. 🍀 Pozdrav iz Negotina 🍀

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 52
Dijana Ademovic

Papricice s grozdjem

Posebna je sto je spremana s ljubavlju u koju su utkani mirisi i ukusi detinjstva, secanja na moje bake…

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 74
Ana Krstić

Patlidžano hot

Ukus plavog patlidžana i pečene paprike uz aromu belog luka, peršuna i jabukovog sirćeta… Bez prženja, pasterizovana u rerni, bez konzervansa… Naravno uz hot ukus… Salata koja greje u hladnim zimskim danima…

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 57
Vesna Scepanovic

Domacica i zimnica… jedna zimska idilica

Ovde Vam predstavljam svoju zimnicu, koju cine: Ajvar sa plavim patlidzanom, Dzem od smokava sa vanilom, Slatko od dunja sa rumom i muskantnim orascicem i tursija u sircetu od grozdja… Moja se zimnica razlikuje pre svega po vocu koje koristim, a potom po dodacima koji je cine exoticnom i preukusnom… Izvolite! Uz nju uvek ide Domacica, a moja omiljena je nougat Tart 1! Prijatno!

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 30
Jasmina Agic

Ajvar od pečenih paprika

Domaće i bez konzervansa

11 kg mesnate crvene paprike
2,200 g šargarepe
2 veće glavice belog luka
1 veća veza pešuna
2 ljute paprike
400 ml ulja
100 ml sirćeta
2 kašike soli
1 kašika šećera

Priprema:
Ajvar na malo drugačiji način umesto patlidžana ide šargarepa Šargarepu očistite pa skuvajte kada se ohladi iseći na tanke kolutove pa stavite u seckalicu da malo se izblendira ne puno, paprike operite posušite i ispeckajte zatim papriku očistiti od semenki i petiljki ostaviti da se ocede 2h.

Zatim paprike iseći sitnije pa staviti u secka da se izblendira (samelje), beli luk zajedno sa peršunom staviti u secka pa iseckati. U šerpi sipati ulje dodati peckanu papriku dodati peršun, beli luk, so, sirće i šećer kuvati na tihoj vatri 30 minuta uz neprestano mešanje, nakon toga dodajte šargarepu i kuvati još 20 mešajući non stop.

Vruć ajvar sipati u čiste i sterilizovane tople teglice staviti ih u rerni na 100C 15 minuta da se malo uhvati korica to ješ dok se ne zapeče, odozgo u svaku teglicu sipati po 1 kašiku toplog ulja treba da da zacvrči. Zatvoriti dobro teglice, umotatin ih u ćebe i ostaviti da odstoje da se same po sebi ohlade i odložiti ih u špajz do služenja.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 23