Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Najlepša zimnica

GLASANJE U TOKU Glasanje traje do: 30.09.2021.
GLASANJE završeno
Emina Kurimanovic

Suseni paradajz u ulju

Ukus susenog paradajza i mesavina zacina prava rapsodija ukusa. Magija koja budi sva culaMozete ga koristiti u raznim kuvanim jelima, salatama ili jednostavno jesti sa domacim hlebom,sirom,maslinama uz neko vino 😀. A najsladje je mackati hlebom u ulje koje vadite iz tegle.

Treba vam paradajz sto sitniji (najbolji je sljivar), maslinovo ulje, beli luk, so i zacini po zelji. Ja sam koristila origano, sveze listove bosiljka, grancicu ruzmarina.

Paradajz najpre oprati, osusiti i preseci na polovine ili cetvrtine, zavisi koje je velicine. Poredjati na papir za pecenje, posoliti i zaciniti origanom. Susiti ga u zagrejanoj rerni na 100°. Susenje traje dugo,satima. Ja sam ga sest sati susila, sve zavisi od jacine rerne. Nakon sto je gotov, iskljuciti rernu i ostaviti ga da se ohladi. Nakon hladjenja poredjati ga u teglu, izmedju redova cepkati listove bosiljka, i belog luka, ubaciti grancicu ruzmarina i preliti maslinovim uljem. Zatvoriti teglu i odloziti na hladno. Mozete ga koristiti posle 2 dana😊

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 1332
Snezana Milosavljevic

Zimnica vredne domacice

Moja zimnica je posebna jer sam domacica koja je sprema dugi niz godinani jer je svi iz mog okruzenja koji su mi najdrazi najvise vole. 🙂

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 1312
Valentina Zivanovic

Slatko od smokvi u seoskoj idili

Slatko od smokvi je zaista posebno iz nekoliko razloga, a oni su: plodovi se ubiraju sa naseg domacinstva bez kupovine, sve se priprema na sto prirodniji nacin…

pored slatkog prikazana je oaza jedne baste i svih plodova koji se nalaze u njoj.

Cenimo selo, sve lepote su u njemu. ❤️

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 28
Milica Zelenika Kostic

Crni dijamant

Put indigo i ceri paradajza iz tegle pocinje od semena koje je do mene doslo brzom postom, nastavlja se u plasticnoj casi na terasi, a potom svoje mesto pronalazi u mojoj basti. Cela porodica ce ove zime uzivati u zdravim i slatkim domacim plodovima.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 50
Milica Marković Djordjević

Moja zimska gajbica blaga

Oduvek je ljubav rušila granice. Ljubav majke i ćerke, ugradjena u svakoj tegli kroz zajedničko spremanje zimnice, ljubav je koja ruši granice.

Najlepši ajvar, marinitani vrganj, kiseli krastavčići, ali i marmelada, džem od smokvi, kompot od jabuka, kajsija i sve to bez šećera, od domaćeg voća i povrća sa juga Srbije. Ovo je samo mali deo bogatstva koji je već spremam za zimu.

Ja sam Milica koja stoji iza IG stranice @kuvanje_mi_hobi, a ovo je moja zimska gajbica blaga.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 56
Anđela Kovačević

Džem od kajsija

Ima li lepšeg mirisa zimi od toplih vanilica, filovanih džemom od kajsija? Sigurna sam da nema. Savršen spoj slatkog i kiselkastog, idealan za vanilica i palačinke. Otkriću vam tajnu – kajsije su direktno iz našeg voćnjaka, a tek sa koliiiiko ljubavi su uzgajane. I to se oseti u svakom zalogaju.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 19
Tanja Milutinović

Šarena salata

To je moja prva tegla šarene salate.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 56
Sandra Stojiljković

Moja zimnica

To što je uglavnom pripremljena od domaćeg voća i povrća koje se ne kupuje na pijaci, već se gaji pažljivo i brižno od strane malih proizvođača. Uglavnom isto nabavljam kod rođaka i prijatelja, pa sam u kvalitet voća i povrća uvek sigurna. Mora biti i slanog i slatkog- jer duga je zima. Na slici nedostaju samo ajvar, cvekla i paradajz u flašama jer je to ostavljeno za sam kraj pripreme.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 29
Gordana Prvulj

Džem od banane i čokolade, bez konzervansa

Ovaj recept je veoma interesantan, bez konzervansa je, a gotov za samo 20 minuta. Ovo južno voće daje jednu potpuno drugačiju notu ukusa ,od onog na koji smo navikli. Zimnicu uvek spremam tj džemome po tradicionalnim receptima, a sada redovno pravim i ovaj veoma ukusan i unikatan džem. Priprema je veoma jednostavna i traje izmedju 15 i 20 minuta.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 141
Marija Delčev

Peckane papricice u regli

Posebnom je cini ljubav sa kojom spremam omiljene salate, svojoj porodici, za najlepsi deo godine – ZIMU!

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 29