Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Najlepša bašta

GLASANJE U TOKU Glasanje traje do: 31.07.2021.
GLASANJE završeno
Vesna Prugić Mileusnić

Baštavlija

Volim svoju baštu jer čuva uspomene i gradi nove. Volim je što spaja Vojvodinu i Liku. Volim je što ne može stati u jednu sliku!

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 1487
Nadja Štetin

Nadjina terasica

Kako živim u stanu i jedini izlaz u prirodu mi predstavlja terasa, predsatvljam Vam svoj kutak. Srećom na prvom spratu i okružen zelenilom, i zapadnom stranom, to mesto je moja čitaonica, kafić, jutarnji mir i okruzenje u kome provodim veći deo dana kada nisam na poslu.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 1243
Snežana Vujović

Moja oaza mira

Moja basta je moj antidepresiv. Samo u njoj ja nalazim spokoj i mir u dusi.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 71
Dušica Đinović

Cvetna Dušica

Na ovoj terasi oplemenjenoj cvećem provodim popodne. To je moj savršen kutak za odmor, popodnevnu kafu, čitanje, ponekad heklanje. Krase je muškatle koje su „prepelcane“ od starinskih muškatli kakve su gajile moja majka i baka.

Nisu puno zahtevne za održavanje, a cvetaju tokom leta i šarene se. A da bi bile ovako lepe i živahne – u suton uzmem u ruku kantu sa vodom i dobro ih zalijem da ne budu žedne. Tada se širi prijatan miris i ja i suprug do kasno u noć ostajemo na terasi.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 129
Danka Mirković

Bašta Danke Baštovanke

Uživam u baštovanstvu i rado svoje vreme provodim u bašti. Prvih toplih prolećnih dana napravim leje. U njima zasadim beli i crveni luk, šargarepu, peršun, cveklu, celer, boraniju, blitvu, tikvicu, kupus i moje čuvene bele duleke.

Deo bašte čini i plastenik sa paradajzom i paprikom koji su uveliko zreli. Uzgajam čak i začinsko bilje da oplemenim jela i i lekovito bilje (nanu, matičnjak, žalfiju) da skuvam čaj i spravljam lekovite tinkture.

Uživam u baštovanstvu i pozitivnoj energiji koju mi priroda svojim plodovima daruje. Pošto mi je bašta pored seoskog puta, meštani često u prolazu zastanu i komentarišu kako mi je lepa uredna bašta. Ja ponosno odgovaram da je sve to bez pesticida i da sam prava „Baštovanka Danka“. Tako i dadosmo ime mojoj bašti – Bašta Danke Baštovanke.

Ponosna sam na plodove svoga rada i rado ih delim sa svojom decom i unučićima. Jako se radujem kada sve u slast pojedu!

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 134
Gordana Paskas

Salaš stara kudeljara

Moja basta se tesko moze opisati u par recenica, ona se mora doziveti. Oaza mira, okruzena oranicama, cvrkut ptica, svo sarenilo boja i preovladjujuca zelena, cine da kad dodjete ne zelite da odete. Puno se radi oko nje, ali zadovoljstvo koje osecamo kad pijemo kafu i hladnu limunadu, opravdava svaku kap znoja. Dodjite i uverite se.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 39
Dijana Geca

Naša bašta

Volim cvece, biljke, prirodu i zivotinje. Da bi se komunikacija odrzala izmedju nabrojanih potrebno je da doprinesemo prirodi i mi. Zemlja isceljuje a biljke relaksiraju nase je samo da uzivamo.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 22
Aleksandra Vukovic

Aleksandra

Divna, mirisna, šarena, pravi mali raj.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 24
Ivana Đorđević

Ivanina basta

Kao sto volim cvece, isto toliko volim da sadim voce i povrce, da imam svoju bastu u kojoj cu uvek ubrzati najzdravije i najlepše plodove. Uz malo truda i mnogo ljubavi, svako od nas to moze

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 109
Danijela Ljubenovic

Moja basta, lek za dusu, oci i telo

Moja basta je moja oaza mira i tisine. Beg od vrve i guzve. Stvorila sam ovaj kutak samo za sebe kako bi zaboravila na okoloske terapije.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 62