Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Najbolji recept za krofne

GLASANJE U TOKU Glasanje traje do: 30.06.2021
GLASANJE završeno
Helena Stanisavljevic

Krofnice

Potrebno:

  • 350g brasna
  • 1 jaje
  • 70g secera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kasike vruce vode
  • 40g putera
  • prstohvat soli
  • 180ml mleka
  • ulje

Priprema:

Pomesati suvi kvasac sa 2 kasice tople vode,dodati malo secera, brasna i mleka. Jaja,secer i puter umutiti. So dodati u brasno. Brasno postepeno dodavati u jaja, sipati mleko i izmutiti. Dasku posuti brasnom i tesno mesiti rukama. Ostaviti da odstoji sat vremena na toplom. Nakon toga razoklagijati i izvaditi modlom krofne, onda ostaviti da odstoje jos pola sata. Nakon toga krofne peci u ulju i ukrasiti ih po zelji.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 8
Milica Brašić

Bakine krofne

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 250ml mleka
  • 25g svešeg kvasca
  • 180ml jogurta
  • 600g brašna
  • malo soli
  • 150g brašna za premešivanje

Postupak pripreme:

Ugrejati mleko da bude toplo ne vrelo, izmrviti kvasac i ubaciti u toplo mleko sa kašikom šećera i ostaviti da nadodje.

U posudu za mešenje ubaciti malo brašna, zatim jaja, jogurt i mleko sa nadošlim kvascem. Umesiti da se sve sjedini, zatim dodavati brašno sve vreme mesiti varjačom jer nam nije potrebno tvrdo testo već mekano. Tako umešeno testo ostaviti da naraste nekih 30 minuta. Zatim ga premesiti na stolu sa dodatim brašnom i ostaviti oko 20-25min da nadodje. Nakon toga razvući testo debljine prsta. Vaditi čašom krofne ili modlom ako imate, i ostaviti sa strane da nadodju ponovo nekih 15 minuta.

Pržiti ih u dubokom ulju ili masti, kako ko voli, filovati omiljenim nadevom.

Prijatno!

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 6