Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Moj rodni kraj

GLASANJE U TOKU Glasanje traje do: 30.08.2022.
GLASANJE završeno
Djurdjica Grbanusic

Banatsko Veliko Selo

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Jezero Laguna

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 585
Sabo Horvat Amalija

Bečej

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Bečej je mali grad u našoj divnoj Vojvodini,posebnim ga čini dvorac Fantast zadužbina Bogdana Dunđerskog koji se nalazi na samo 15 km od grada. Poseduje ergelu sa mnoštvom prelepih konja, dostupne su usluge jahanja kao i porodična vožnja fijakerom koji je takođe iz vremena Dunđerskog.

Zabavni program za decu kao što je mini zoološki vrt,trambolina,igralište…Razgledanje dvorca i samih salona je besplatno, pogled sa vidikovca takođe. To je nešto što svakako trebate videti ukoliko se nađete u našem gradu. Osećaj je nekako poseban,istorijski,aristokratski.Pored dvorca se nalazi i kapela posvećena Svetom Đorđu koju je oslikao Uroš Predić. U istoj počiva veleposednik Bogdan Dunđerski. Želja Bogdana je bila da dvorac ostane zadužbina Matice Srpske. Dobrodošli❤️

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 506
Rodila Novaković

Begejci

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Moje rodno mesto čine kvalitetne i plodne njive, široke i velike posejane kukuruzom i suncokretom… Verne životinje i dobri ljudi.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 38
Ivana Radojevic

Vlasinsko jezero

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Moj rodni kraj ima prelepu prirodu Vlasina je biser Srbije.. borovnica sumska jagoda pecurke izvori hladne ciste vode cist vazduh i gostoprimljivi ljudi❤️❤️

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 62
Vesna Pavlović

Ergela Ljubičevo

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Ergela Ljubičevo jedna je od najstarijih ergela u Srbiji.Udaljena je od centra Požarevca 5 km. Knez Miloš Obrenović je osnovao ergelu sa ciljem da se u Srbiji unapredi konjarstvo od najboljih konjskih rasa. Posle njegove smrti brigu o ergeli preuzeo je njegov sin Mihailo i 1886.godine ovom posedu dao ime“Ljubičevo“.po svojoj majci kneginji Ljubici.

U Ljubičevu je podignut Ljubičin konak,kao i nekoliko štala gde su boravili konji.Od 2016.godine Ergela Ljubučevo uvrštena je u turističku ponudu Požarevca.Posetiocima se nudi mogućnost organizovanog razgledanja,v ožnja fijakerom,upoznavanje i razgledanje trofejne sale,kao i obilazak spomenika konju Ljubičevcu koji je osvajač“Tripl krune“(nepobedivi galoper).

U krugu ergele otvoren je Avantura park za decu do 12 godina. Ljubičevske konjičke igre su turisrička sportska manifestacija vezana za ergelu Ljubičevo.Danas se Ljubičevske konjičje igre održavaju prvog vikenda u septembru i prethodi im svečani defile i karneval kroz staro gradsko jezgro Požarevca kao i drugi kulturni događaji. Često posećujemo ovo mesto i uživamo u svim njegovim čarima.Dete obožava da hrani konje šargarepom i uživa u Avantura parku sa drugaricom.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 30
Milena Mancic

Minicevo

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Ono sto u meni budi posebna secanja o mom kraju jeste prelepa priroda zajedno sa divnom familijom ❤️

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 127
Filip Petkovic

Zaječar

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Park šuma Kraljevica. Kraljevica je brdo, spomen park-šuma i izletište. Poznata po tome što se tu održavaju tradicionalne kulturne manifestacija kao što su rok festival „Zaječarska gitarijada“, moto skup, vašar i mnogo toga. Tu je i gradski bazen.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 46
Katarina Mirković

Drina – Crna Bara – Mačva

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Crna Bara se nalazi u Mačvi, baš gde se Drina uliva u Savu. Vazda poznata po hajducima i čuvenom romanu Janka Veselinovića „Hajduk Stanko“gde se zbiva radnja.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 46
Jasna Petrović

Prva Kutina

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Složni ljudi koji su uz pomoć donacija i svojim trudom i zalaganjem sami obnovili seoski dom kulture kako bi opet bilo osnovano Kulturno umetničko društvo i kako bi deca imala svoj kutak za druženje. ☺️

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 20
Sanja Antić

Crvenka

Šta tvoje rodno mesto čini posebnim?: Posebni smo po tome što smo skroz slatko mesto. Imamo šećeranu, keksaru i manifestaciju Slatki dani. Tako da smo definitivno najsladje mesto u Srbiji, tj slatki smo kao domaćica 🙂

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 43