Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Desert sa Domaćica keksićima

GLASANJE U TOKU Glasanje traje do: 30.11.2021.
GLASANJE završeno
Sandra Stojiljković Cvetković

Cake pops torta na štapiću

Sastojci:

Za osnovu:

  • 400 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 g čokolade
  • 150 g margarina
  • 200 ml fante
  • ceđeni sok od jedne narandže
  • malo rendane kore narandže.

Za preliv:

  • 150 g mlečne čokolade
  • 50 ml mleka.

Za dekoraciju:

  • 30 g otopljene mlečne čokolade
  • 80 g otopljene čokolade
  • mašnice od fondana
  • srebrne perlice
  • Domaćica nugat tart
  • malo otopljene bele čokolade.

Vreme pripreme: 50 minuta

Vreme mirovanja: 5- 6 sati

Priprema:

Mlevene orahe i prah šećer pomešati, pa ih samleti zajedno u secku. Dodati tu mešavinu mlevenom keksu i sve dobro promešati. Margarin i čokoladu otopiti zajedno da se lepo sjedine. Iscediti jednu narandžu. Suvim sastojcima najpre dodati fantu i sve dobro promešati, a zatim dodati i smesu sa otopljenom čokoladom i margarinom, sok i rendanu koru narandže. Najpre sve mešati kašikom, a onda i rukom lepo sjediniti da se sve ujednači.

U kalup promera 20 cm izliti pripremljenu smesu i dobro poravnati. Ostaviti u frižideru da se lepo stegne.

Mlečnu čokoladu otopiti sa mlekom na laganoj temperaturi. Preliti preko smese sa plazmom u kalupu i ponovo odložiti u frižider na 5- 6 sati, a najbolje preko noći.

Nakon tog vremena, pripremljenu tortu izvući pažljivo iz kalupa. Podeliti je na 8- 10 jednakih delova unakrsno koristeći oštar nož ili skalpel.

Pripremiti drvene štapiće i svaki prepoloviti. Mlečnu čokoladu otopiti. Svaki štapić staviti u malo otopljene čokolade, pa do sredine zabosti u isečeno parče. Ponavljati i sa preostalim parčićima. Čokoladu otopiti, pa izliti u poslastičarsku vrećicu. Sa strane uz pomoć poslastičarske vrećice obložiti i ivice svakog parčeta čokoladom, kako bi se malo čokolade slilo i po obodima isečenih parčadi.

Domaćica tart iseći na manje komade. Po površini i obodima svakog parčeta rasporediti mašnice od fondana, cvetiće, srebrne perlice, isečene tart keksiće. Jednostavno- pustiti mašti na volju i uživati u dekorisanju. Po želji, ukrasiti dodatno sa malo otopljene bele čokolade.
Ostaviti da se sve lepo stegne i ohladi, pa služiti.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 23
Biljana Nedeljković

Puslica torta sa mrvljenim domaćica kesom

Za koru je potrebno 12 belanaca umutiti sa 600grama šećera.

Kada se dobro šam umuti dodati 4 kašike izmrvljenog domaćica keksa. Potom peći dve kore zasebno , u zagrejanoj pećnicici na 150 stepena , kada koru stavi te smanjiti na 100stepeni . Svaku koru sušiti ravno 3 sata.

Fil

U međuvremenu skuvati Fil na pari od umućenih 12 žumanaca , 12 kašika šećera i 200ml slatke pavlake koja se dodaje na samom kraju kuvanog Fila.

Fil se kuva sve dok se ne počne odvajati od dna posude.

Filil dobro prohladi ti , pa dodati umucen margarin sa šećerom, u to dodati 100g mlevenog keksa domaćice .

Umutiti 300gr šlaga i 2oo ml slatke pavlake.

Pa ređati na četvrtast posluzavnik , koru ,Fil, tanak sloj pripremljenog šlaga i na kraju ukrasiti sa preostalim šlagom i mrvljenim keksom domacice .

Namirnice potrebne.

  • 12 jaja
  • 650gr kristal šećera
  • 150gr keksa domaćice.
  • 400ml slatke pavlake.
  • 300gr krem šlaga
  • 500ml hladnog mleka za šlag.

Tortu sam pravila sebi za 51 rođendan, probajte sami ocenite .

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 27
Kristina Kuzmanovic

Domaćica štangle

Sastojci:

Donji sloj

  • 100g šećera
  • 1dcl vode
  • 125g margarina
  • 50g čokolade
  • 300g domaćica keksa
  • 50g oraha

Gornji sloj

  • 200g šećera
  • 1/2 dcl vode
  • 125g margarina
  • 200g mleka u prahu

Priprema:

1. U posudu staviti šećer i vodu. Kuvati dok se šećer ne otopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre pa dodati domaćica keksiće(prethodno ih izmrvi ili samelji) i orahe. Dobro sjediniti

2. Masu staviti u pleh dimenzije 25×20. Prethodno podmazan uljem

3. Umutiti mikserom margarin sa mlekom u prahu. U posudu staviti šećer i vodu i kada se napravi gusti sirup dodati ga u umucen margarin i mleko. Dok se sirup dodaje neprekidno mesajte mikserom. Dok je jos toplo( bela masa se brzo steze) izlijte preko tamnog dela i ostavite da se dobro ohladi.

4. Prijatno! 🤩

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 19