Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Desert sa Domaćica keksićima

GLASANJE U TOKU Glasanje traje do: 30.11.2021.
GLASANJE završeno
Marija Milosavljevic

Osvezavajuci ciz kejk

Izdrobiti Domacica keks, koji god, odgovara odlicno, staviti na dno case, preko toga grcki jogurt, na njega voće (ja sam stavila kupine, maline i visnje), na sloj voca opet grcki jogurt i od gore opet sloj drobljenog domacica keksa. Ukrasiti proizvoljno 🙂

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 11
Milica Stevanović

Čašice Domaćica

1. U 1l mleka skuvati 2 pudinga od vanile i 9 kašika šećera. U vruć fil dodati 300g šlag krema umućenog sa 300g krem sira.
2. 50g Domaćice samleti.
3. U providne plastične čašice (za kap-kejk) redjati red keksa, red fila.
4. Dekorisati šlag kremom i po želji.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 17
Radmila Kovačević

Krempita sa Domaćica keksom

Potrebno je 3 pakovanja Domaćica keksića, 1 lit mleka, 3 pudinga od vanile, 2 vanil šećera, 100 gr kristal šećera, 250 gr margarina.

Priprema u tepsiju stavite malo brašna, poređajte keksiće, stavite deo fila, zatim keksiće, fil, keksiće fil i odozgo šlag.

Ostaviti u frižider da se dobro ohladi pa seći na kocke.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 14
Filip Petrovic

Domacica torta

Biskvit

  • 300 grama domacica keksa
  • 100 grama putera

Fil

  • 500 grama maskarpone sira
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 ml pavlake
  • 250 grama cokolade za kuvanje
  • 2 kasike kakaoa
  • 100 grama secera u prahu

Glazura

  • 100 grama cokolade
  • 100 grama kreme
  • par kolacica za ukrasavanje

Domacicu izmrviti pa dodati puter i sjediniti.Pleh obloziti papirom za pecenje i rukama pritisnuti biskvit i ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku pomesati sa secerom u prahu.

Pomesate pavlaku kakao i na kraju otopljenu cokoladu.U ovu smesmu dodajte maskarpone sir i otopljeni zelatin.
Odmah dodati umucenu slatku pavlaku i jos jednom dobro promesati.

Odvojiti sto grama ove kreme za glazuru.Ostatak kreme sipajte u kalup za biskvit.Dobro poravnajte i ostavite da se ohladi.
Glaziranje odvojenu kremu i cokoladu otopiti na pari i ostaviti da se ohladi i preliti preko torte.

Ne skidati obruc dok se torta ne ohladi. Ukrasite tortu keksicima.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 16387
Maja Kostic Petrovic

Poljupcici

Potrebno je:

  • 500 g Domacica keksa sa ukusom kakaoa
  • 300 g secera
  • 200 ml mleka
  • 1 margarin
  • 200 g cokolade za kuvanje
  • kesica instant kafe sa ukusom ruma

Priprema:

Samleti Domacica keks. U dubljoj serpi otopiti margarin sa secerom, pa dodati mleko, 100 g cokolade, aromu ruma I mleveni keks.

Kada se sve lepo sjedini, pomeriti sa sporeta I sacekati da se ohladi. Kada se ohladi, praviti kuglice.

Kuglice ohladiti u frizideru oko 30 min, pa ih preliti sa otopljenom cokoladom (preostalih 100 g) I dekorisati po zelji.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 15
Jasmina Jovanovic

Domacica kolac od tart malina

Potrebni sastojci:

  • 1 solja (250ml) masti
  • 1 solja (250ml) secera
  • 3 jaja
  • 3 solje brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 kutije domacice tart od malina.

Recept: Umutiti mast i šećer, dodati jaja, umutiti, dodati brašno i prašak za pecivo, pa zamesiti testo(po potrebi dodati malo brašna, testo treba da je mekano, ali da se ne lepi za ruke).

Podeliti testo na dva dela, jedan deo razvući u pleh koji je prekriven peki papirom, rasporediti tart domacicu sa malinama , ako volite malo cimeta

Najbolja je! Pitu peći u rerni zagrejanoj na 180* oko pola sata ili dok lepo ne porumeni.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 19
Tatjana Stojanović

Mini tortice Domaćice

  • 1 pakovanje Domacica keksa
  • 50 g mlevenih lesnika
  • 50 g margarina
  • 50 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 ml jogurta
  • 100 g krem sira
  • 2 kasike secera u prahu
  • 1 kesica zelatina
  • 100 g borovnica
  • 50 g cokolade za ukrasavanje

Samleti keks pa ga pomesati sa pecenim mlevenim lesnicima.Dodati istopljen margarin i mleko.Sve lepo izmesati i sjediniti pa rasporediti po dnu kalupa za mini tortice.

Zgrejati jogurt sa secerom pa dodati jednu kesicu zelatina koji je predhodno preliven sa dve kasike vode i ostavljen 5 minuta da nabubri.Izmesati da se zelatin istopi pa ostaviti da se malo prohladi.Izmutiti slatku pavlaku,pa dodati jogurt i krem sir. Sve lepo sjediniti i sipati preko podloge od keksa.Napuniti kalupe.U svaki ubaciti po 5-6 borovnica.Ostaviti da se stegne a onda izvaditi iz kalupa pa ukrasiti istopljeom cokoladom.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 23
Marija Savić

Snežne kocke

Za podlogu:

  • pakovanje domaćica kakao keksića (230g)
  • 70g mlevenih oraha
  • 50g margarina
  • 100ml čokololadnog mleka

Za fil:

  • 1l mleka
  • 5 kašika griza
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 100g bele čokolade
  • 100g kokosa
  • 150g margarina

Za glazuru:

  • 100g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Priprema: Samleti domaćica keksiće i orahe, pa dodati čokoladno mleko i rastopljen margarin. Dobijenu smesu izručiti u modlu (pleh) i blago utapkati. Staviti oko 800ml mleka da se greje sa šećerom, a u ostatak hladnog mleka razmutiti griz i puding, pa dodati kada mleko provri i kuvati par minuta, te u vruć fil staviti belu čokoladu i sjediniti. U hladan fil dodati margarin i umititi mikserom dok se ne sjedini, a zatim dodati i kokos. Umućen fil staviti preko podloge od domaćica keksa i ravnomerno rasporediti. Čokoladu rastopiti sa uljem i preliti preko fila. Po želji posuti kokosom.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 187
Tamara Ćeranić

Tart sa domaćicom i karamelom

Kora:

  • 200g keksa domaćica
  • 100g lešnika
  • 100ml soka od narandže
  • 100g putera

Puter otopiti, pa u blender staviti sve sastojke i napraviti čvrstu koru. Zatim staviti u kalup i ostaviti u frižider.

Karamela fil:

  • 200g karamel bombona
  • 100g putera
  • 100ml slatke pavlake

Otopiti sve zajedno na pari pa preliti preko kore i ostaviti u frižider.

Čoko fil:

  • 200g crne čokolade
  • 200ml slatke pavlake

Čokoladu naseckati sitno, pa staviti u činiju. Slatku pavlaku ugrejati, ali ne da provri. Zatim preliti preko čokolade i izmešati. Trebalo bi da dobijete gustu smesu. Zatim preliti preko karamele i ostaviti u frižider na par sati.

Uživajte ❤️

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 321
Dragana Radojičić

Domaćicina duša

Za tortu:

  • 1 kg Domaćica keksa
  • 500 g šlaga
  • 300 g krem šlaga od čokolade
  • oko 400 g petit keksa
  • 8 dl kisele vode
  • 2 dl neskafe

Priprema

Izrendati u blenderu Domaćica keks. 0,5 kg šlaga pomešati sa 4 dl kisele vode i mutiti u čvrstu penu. Dodati izrendanu Domaćicu i varjačom prvo, pa mikserom pomešati. 3 krem šlaga pomešati sa 3-4 dl kisele vode i mutiti u čvrst krem. 2-3 kašike neskafe preliti sa 2 dl kipuće vode, i sačekati da se malo ohladni. Petit keks umakati u toplu kafu, i ređati u pravougaoni oblik, 5×6 keksa. Fil sa Domaćicom namazati preko keksa. Preko staviti još jedan sloj keksa umučenog u kafu. Premazati šlag kremom.

Prikaži VIŠE
Broj glasova: 40