Sastojci:
Dekoracija:
Priprema:
Pomešati mleveni keks i šećer u prahu, zatim dodajte sitno iseckan margarin i nastavite mešati. Dodajte 3 kašike soka od narandže, potrebno je da smesu dobro sjedinite rukom, tanjir prekrijte pek papirom, oblikujte kuglice istih veličina.
Kuglice stavite u zamrzivač na 10 minuta, za to vreme istopite čokoladu za glazuru, izlomite čokoladu na sitne komade, dodajte dve kašičice ulja i otopite na pari. Uzmite štapić i vrh umočite u čokoladu, zatim ubodite u kuglicu i ostaviti naopako na papiru.
Uzmite kuglicu i potopite je u čokoladu. Okrenite naopako da se višak čokolade ocedi.
Pre nego što se čokolada isuši pospite preko šarene mrvice. Zabodite u stiropor, kuglice dekorisati po vašoj želji.
Kora:
1. fil:
2. fil:
3. fil:
Priprema
Kora: belance umutiti u čvrstu penu, i postepeno dodavati šećer, kada se šećer potpuno istopi (da se ne čuje pod mikserom) dodati orahe i stavimo da se peće.
1. fil: 1 margarin, 100 g šećera u prahu umutiti penasto i u to dodati jedno po jedno žumance (ukupno 5 komada). U drugu posudu 300 g mlevene plazme prelijemo sa 2 dl soka i spojimo sa žumancima, dobro umutimo i stavimo na ispecenu ohlađenu koru.
2. fil: 300 g šlaga umutiti čvrsto sa kiselom vodom i u to dodadti 400 g sitno lomljenog domaćica keksa. Sve dobro sjedinis i stavimo na 1. fil.
3. fil: 400 ml mleka, 100 g čokolade kuvamo 10 minuta (10 minuta ostavi neka vri), ostavimo da se mleko ohladi. Kad se ohladi, sa tim umutimo 250 g šlaga da bude penasto i stavimo na 2. fil.
Ukrasiti po želji!!
Nesvakidašnji spoj đumbira i čokolade sa Domaćica keksom.
Sastojci:
Priprema:
U šerpu stavite šećer i vodu. Od momenta kada provri samo treba da se otopi šećer, da vri jedan minut. Ne treba da se špinuje. Ako volite slađe dodajte još 50gr šećera, više ne. Dodati margarin i čokoladu 100 grama i neprestano mešati dok se ne istopi čokolada i sve sjedini. Dodajte đumbir.
Keks Domaćicu u secku sameljite. Imaćete i malo krupnijih parčića što će dati lepši izgled. Sve dobro sjedinite spatulom. Masa će da bude malo žitkija da vas ne zbuni. Ako vidite da je baš retka dodajte još malo keksa. Masa bi trebalo da bude kao recimo kačamak, slikovito da objasnim. Izručite u neki kalup pravougaoni otprilike tri prsta dubok.
Ja koristim vatrostalni pekač nekako sam navikla. Kalup obložite streč providnom folijom. Ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta. Jako se brzo steže. Ako nemate džem od šljiva sa đumbirom onda dodajte u džem đumbir u prahu po želji. Morate da probate ali recimo neka bude četvrtina kašičice.
Dodajte seckane orahe i sve promešajte. Stavite preko mase sa keksom i lepo razmažite. Odozgo stavite glazuru od čokolade. Čokoladu i margarin otopite na pari pa prelijte preko sloja sa orasima.
Ostavite 4 sata u frižideru pre serviranja. Seče se na štangle ili kocke kako ko voli.
Prijatno!
Za podlogu pripremamo 400g domaćica keksica sa 9 kašika putera, sve se izmelje i sjedini. Potom se obloži dno posude u kojoj spremamo kolac i u kom obliku zelite.
Preko ide karanel sos: Ispržiti 1 ipo šolju šećera na tiganju, a potom dodati 200g kondenzovanog mleka i 300g slatke pavlake.
U međuvremenu napraviti završni sloj. Istopiti 300g cokolade i pomešati sa 200g slatke pavlake. Po želji možete dodati krupne morske soli. Potom pretopiti keks koji se čuvao u frižideru ohladjenom karamelom i pretopiti čokoladnim smesom. Ostavite da se ucvrsti preko noći, a onda uživajte!
U kalup istopiti cokoladu. Izvaditi iz kalupa i unutra staviti mleveni Domacica keks i izlomljen keks, sa zele bombonama.
Preliti i sve spojiti za cokoladom.
Prijatno
Posni keks Domacica izlomiti na sitne komadice i staviti u kalup za cokoladu.
Preko istopiti posnu belu cokoladu i staviti u frizider da se stegne.
Nista lepse od ovakve poslastice za svaki dan,a posebno za post koji nam uskoro dolazi. Mi ovo obozavamo
Sastojci:
Sve satojke sjediniti i ispeci.
Peceni kolac premazati kremom ili cokoladom. Prijatno!
500 g keksa domacica.500g banana.300g slaga 1 kasikica ruma.Izlomiti keksice u njih dodati iseckane banane i kasiku ruma.Umutiti slag i veci deo slaga staviti u smesu.Smesu promesati varljacom i oblikovati u tortu. Preostalim slagom je ukrasiti.Prijatno!!
Samleti pakovanje Domacica keksica dodati polovinu margarina i sok od jedne pomorandze. Sve lepo sjediniti.Smesu izruciti na strec foliju i rasklagijati. Preko premazati sa polovinom margarina 100 gr prah secera i 100gr kokosa. Polako uviti u rolat.
Rolat se lako pravi a jedinstven ukus ima od Domacica keksica
Izlomiti i izrendati Banini Domaćica keks preliven čokoladom.
U činiju pomešati Domaćica mleveni čoko keks,toplo mleko i šećer.Ko voli slađe može dodati više šećera.Potom dodati margarin i mesiti da se lepo sjedini.U smesu dodati otopljenu čokoladu i mesiti dok se ne dobije glatka masa.
Praviti loptice i uvaljati ih u kokos.