Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Kako do savršeno upakovanog novogodišnjeg poklona

Kako do savršeno upakovanog novogodišnjeg poklona

Da li postoji neko kroz koga ne prostruji pozitivna energija prilikom cepanja šuškavih, šarenih papira, razmotavanja traka i otkrivanja poklona? Sigurno se svi bar za kratko vratimo u detinjstvo, prisetimo radosti darivanja i dobijanja poklona. Jasno je da je u centru ovih procesa to što nismo sami, što smo okruženi ljubavlju, toplinom i podrškom, i što imamo kome da je uzvratimo.

Ukoliko ste već krenuli sa pripremom i osmišljavanjem poklona za svoje najdraže, želimo vam da uživate u tom procesu i da se radujete što imate priliku da nekog obradujete. Za ljubitelje iznenađenja, malih sitnica i lepih stvari, donosimo 3 predloga kako da lepše i interesantnije upakujete poklone i ogrnete ih u nove slojeve koji će iznenaditi i razveseliti sve one kojima su namenjeni.

Iskoristite ove trenutke da provedete kvalitetno, opuštajuće vreme dok radite ono što volite. Zasladite rad sa par dragih Domaćica keksića, kremastom kafom ili mirisnim čajem. Poslužite ih u omiljenoj šolji i tanjiriću, pa se sa više energije bacite na projekte biranja poklona i njihovog ukrašavanja.

Kako do savršeno upakovanog novogodišnjeg poklona

1. Napravite svoj ukrasni papir za pakovanje poklona:

Jednobojni papir za pakovanje poklona možete dodatno ukrasiti i personalizovati pomoću svojih pečata i boja. Akrilne boje su univerzalne i lake za mešanje i nanošenje, a za izradu samih pečata možete iskoristiti običan krompir. Presecite ga na pola i svaku polovinu oblikujte, nožićem ili pomoću modle za kolače, u željeni oblik. Još jedna jednostavna opcija je da koristite voće ili povrće koje ćete preseći i umočiti u boju, i naneti na vaše omote.

Kako do savršeno upakovanog novogodišnjeg poklonaKako do savršeno upakovanog novogodišnjeg poklona

2. Kako upakovati poklone nepravilnih oblika?

Za pakovanje poklona koji su nepravilnih ivica i raznolike forme, možete da iskoristite 2 lista dekorativnog papira koja ćete da isečete na identične oblike – recimo u vidu zvezde, čizme, srca… Zatim je potrebno da ova 2 papira prišijete jedan za drugi – najbrže mašinom za šivenje. Pre nego što opšijete ceo krug, smestite poklon u unutrašnjost ambalaže i do kraija zašijte papire.

Kako do savršeno upakovanog novogodišnjeg poklona Kako do savršeno upakovanog novogodišnjeg poklona

3. Dodajte ukrase vašim poklonima:

Vosak za pečaćenje vašim poklonima će dati notu elegancije i biće podsetnik na stara vremena u kojima su dopisivanja kroz razmenu pisama bila glavni vid komunikacije i razmene informacija. Idealno bi bilo da im dodate i neki osušeni cvetić ili grančicu biljke kako biste dodatno ukrasili poklon.

Potrebno:

  • Papir ili vrećica za pakovanje
  • Vosak za pečatiranje ili patrone lepka za pištolj i voštane bojice
  • Suve grančice ili cvetići
  • Pečat

Umotajte poklon u ukrasni papir ili ga smestite u papirnu vrećicu. Odvojite komadić voska za pečatiranje i otopite pomoću sveće. Na mestu spoja papirnih stranica ili na površinu poklona, postavite grančice, pa preko njih rasporedite vosak. Zatim, možete utisnuti pečat, novčić ili dno neke posudice koji imaju interesantnu reljefnu teksturu.

Kao zamenu za standardni vosak za pečatiranje, možete da koristite i kombinaciju voštanih bojica i komadiće lepka za pištolj – koristite ih u odnosu 2:1 tj. za 5g voštanih boja biće vam potrebno 2.5g lepka. Postavite ih u neku otpornu posudicu ili kašiku, i zajedno otopite, izmešajte sadržaj čačkalicom i iskoristite za dekoraciju.

Za kraj, na poklone možete dodati kartice sa porukama, komadiće osušene narandže, listiće ili četinarske grančice, koje ćete privezati ukrasnim kanapom.

Kako do savršeno upakovanog novogodišnjeg poklona

OCENI Priču
Broj glasova: 3