Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Kako da sami napravite ukrase za žurke

Kako da sami napravite ukrase za žurke

Pošto se sezona proslava i veselja zahuktava odlučili smo da podelimo sa vama sjajne ideje kako da sami, uz malo kreativnosti i volje, napravite najlepše ukrase za vaše zabave. Oni će ulepšati svaku žurku i učiniti je posebnom i svečanijom.

Za mnoge od ovih projekata možete koristiti ostatke stare, plastične ili kartonske ambalaže. Pa pomoću nje napraviti ukrase koji vam potpuno odgovaraju, uz stvaranje male količine otpada. Takođe, izradom ukrasa uspećete i da uštedite i rasteretite budžet za proslavu.

Savetujemo da izradu ukrasa ne ostavljate za poslednje dane. Počnite na vreme da skupljate i čuvate kartone, kutije i ostalu korisnu ambalažu, koja ima potencijal da se pretvori u ukrase.

Zamolite prijatelje, porodicu ili mališane da vam se pridruže i ubrzaju proces izrade. U dobrom društvu rad će biti prijatniji i kreativniji, a za trenutke predaha i osveženja možete da upotrebite naše Domaćica keksiće. Garantujemo da će vam vratiti energiju, umiriti prste i pomoći da budete strpljiviji prilikom savijanja papira.

Pre izrade, razmislite o bojama koje želite da koristite i njihovim mogućim kombinacijama. Pokušajte da zamislite kako želite da prostor bude dekorisan, pa se tokom rada držite tih planiranih boja i dezena.

Ukoliko izaberemo efektne ukrase, dobru kombinaciju boja i njihovih veličina, neće nam trebati velika količina dekorativnih elemenata. Za dekoraciju prostora biće dovoljno da odaberemo i istaknemo i samo jedan kutak ili jedan zid. Ne zaboravite na simetriju i način postavljanja ukrasa. Dodatno sa malo cveća, voća i pametnim serviranjem posluženja, možemo stolove učiniti raskošnijim i svečanijim. Najbitnije je da budemo maštoviti i imamo volju za rad.

U nastavku pogledajte kako smo mi pripremili i iskoristili naše ukrase.

Kako da sami napravite ukrase za žurke

1. Papirni cvetovi:

Potrebno:

 • Krep papir
 • Komad tanke savitljive žice, oko 10cm
 • Makaze

Isecite krep papir na 8 do 10 pravougaonih oblika. Mi smo se odlučili za velike cvetove pa smo papir sekli na dimenzije 40x30cm. Poređajte papire jedan na drugi, poravnajte ih po ivicama, i krenite da presavijate dužu stranicu na trake oko 5cm širine. Nakon prvog pregiba, presavijte papir na isti način, samo na suprotnu stranu – kao da pravite lepezu. Postupak nastavite do samog kraja. Papire savijene u traku sada je potrebno presaviti na sredini i na označenom mestu zavezati komad tanje žice.

Zatim makazama isecite krajeve tako da formirate ovalan ili špicast oblik.

Rukama zatim rastresite pojedinačne listove tako da dobijete voluminoznu strukturu. Na kraju, doterajte krajeve privezane žice i po potrebi obmotajte kanap oko njih kako biste mogli da je lakše zakačite i iskoristite za dekoraciju.

Kako da sami napravite ukrase za žurke Kako da sami napravite ukrase za žurke

2. Papirne rozete:

Potrebno:

 • 3 Papira u istoj boji
 • Kanap
 • Makaze
 • Lepak

Za izradu jedne rozete biće nam potrebna po 3 papira iste boje i dimenzija. Mi smo koristili papire A4 formata za dobijanje ukrasa srednje veličine. Svaki papir potrebno je po široj strani presaviti – slično predhodnom projektu, prvo na jednu, pa zatim suprotnu stranu (na debljinu oko 3 do 5cm). Savijenu strukturu presavijte na pola, pa postupak ponovite sa preostalim papirima.

Oba kraja, svakog savijenog papira oblikujte u špic, a kao dodatan ukras možete napraviti manju rupicu pri samom vrhu.

Lepak za papir nanesite na bočnu stranu jedne papirne strukture, pa je spojite sa bočnom stranom druge. Postupak ponovite i sa trećim papirom, pa ravnomerno raširite pregibe i oblikujte rozetu, i na kraju slobodne krajeve zalepite tako da zatvorite krug.

Ukoliko želite da okačite ukrasnu rozetu da visi, prilikom njenog sastavljanja na jednu od bočnih strana zalepite i kanap.

Kako da sami napravite ukrase za žurke

3. Lampioni:

Potrebno:

 • Plastične flaše
 • Krep papir
 • Lepak
 • Četkica sa ravnim dlakama
 • Makaze
 • Kanap
 • Led svećica

Uklonite papirne deklaracije sa plastičnih flaša, pa ih isecite po širini. Makazama ili zagrejanom iglom, pri vrhu – napravite dve male rupice, jednu naspram druge. Kroz njih ćete na kraju provući komad kanapa kako biste mogli da okačite lampione.

Krep papir po želji iskoristite za dekoraciju. Možete ga iseći na različite oblike. Pa ih na površinu flaše naneti pomoću lepka koji ćete četkicom ravnomerno rasporediti.

Na kraju postavite led svećicu u unutrašnjost flaše i iskoristite je kao viseću dekoraciju.

Kako da sami napravite ukrase za žurke Kako da sami napravite ukrase za žurke

4. Iskoristite kolačiće, voće i piće kao dekoraciju

Pakovanjem Domaćica keksića u lepe, staklene tegle, doprinećete dekoraciji stola i u isto vreme imati uvek ukusne deserte na dohvat ruke.

Citruse poput limuna i narandži možete takođe da postavite na stolove i iskoristite za dekoraciju. Možete i da najobičnije staklene flaše i tegle učinite interesantnijim i pretvorite ih u posebne vaze, tako što ćete u njih smestiti nasečene voćke.

Kako da sami napravite ukrase za žurke

5. Girlande:

Isecanjem omiljenih oblika od raznobojnih papira ili starih kartonskih ambalaža – možete napraviti vesele girlande koji će biti bogati ukrasi vaših proslava. Birajte vesele i jarke boje i zanimljive oblike. Na kraju će biti dovoljno da ih zalepite za komad kanapa.

Kartonsku i papirnu ambalažu možete da farbate ili ukrašavate kolaž papirom ili šljokicama. Vodite računa da dužina lanaca bude odgovarajuća kako bi delovale bogato i imale lep pad. Ukoliko nameravate da ih postavite iza ukrašenih stolova, bilo bi poželjno da budu duplo duže od njegovih dimenzija.

OCENI Priču
Broj glasova: 5