Da bismo se, u ova luda vremena, češće sastajali i okupljali oko stolova, sama hrana neće nam biti dovoljna. Ma koliko trpeza bila bogata i slasna, bez ljubavnih začina, šala, zabave i tema za srčane razgovore, teško ćemo zasititi sve apetite. I, bez njih vrlo lako postati ili ostati stranci, daleki i neispunjeni.
Zato, ispred savršenih stolnjaka, tanjira i ostalog pribora, na stolove postavite malo više razumevanja, ljubavi, muzike, zahvalnosti i za njih sedite otvorenih srca. Svi ovi sastojci su ključni za dobar apetit, bogatstvo duha, mir u duši i uspešno varenje.
Kako je sezona uživanja u toplim letnjim večerima otvorena, predlažemo da ih pored svega navedenog, začinite i jednostavnim jelima, mnoštvom ukusa i raznovrsnih sezonskih namirnica. Baš za ovakve prilike pica može biti idealno rešenje. Mi sa vama delimo pouzdan, i mnogo puta isproban recept za savršeno testo.
Lako ga možete razdeliti na ravne časti, i omogućiti da svako od vas na svoju “teritoriju” doda omiljene sastojke. Tako ćete rešiti duge rasprave oko različitih ukusa i lako se usaglasiti oko izbora hrane.
Ne zaboravit da rashladite omiljene napitke, prigušite svetla i navalite na razgovore, zabavu, a za slatku zakusku poslužite i omiljene Domaćica keksiće. Prijatno i uživajte!
Za testo:
Osnovni nadev:
Nadev 1:
Nadev 2:
Nadev 3:
U veću posudu za mešanje dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i smesu sa kvascem. Zatim dodajte i preostale tečne sastojke, jaja, ulje i postepeno vodu. Rukom mesite testo dok ne postane kompaktno i glatko, pa ga ostavite oko 15 minuta na sobnoj temperaturi da nadođe.
Zagrejte rernu na 275ºC. Oklagijom razvucite testo, ali vodite računa da ne budete suviše agresivni kako bi se vazdušasta struktura očuvala.
Na površinu nanesite kečap, pa zatim stišnjenu šunku ili one sastojke koji želite da budu zaštićeniji od jake temperature. Zatim dodajte sloj šampinjona, a na sam vrh možete postaviti sastojke poput kulena, slanine ili kobasice koji će biti hrskavi i fino zapečeni.
Pecite na najvišoj temperaturi (idealno bi bilo na 275ºC) oko 10 minuta. Za to vreme narendajte kačkavalj ili odabrani tvrdi sir. Izvadite picu iz pećnice i rasporedite sir po površini. Vratite u zagrejanu rernu još par minuta, da se sir otopi. Uživajte!