Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Ideje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubiti

Ideje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubiti

Uskrs je praznik buđenja, radosti, snage, početaka i novih šansi. Okupljanjem oko trpeze, zajedno sa ljudima koje volimo i razmenjivanjem priča i šala lečimo dušu i upijamo toplotu ovog sveta.

Kako godine prolaze i generacije se smenjuju primetićemo preraspodelu snaga među različitim generacijama, podsetićemo se više nego ikad na praznine koje su ostale odlaskom dragih ljudi, ali i nalaziti snagu u nekim novim mališanima koji tek otkrivaju svet. Ono što do kraja ostaje sa nama jesu sećanja i osećaji zajedništva, veselja, okupljanja i srećnih prazničnih običaja. A, Uskrs se izdvaja među svakim od njih jer sunce jače greje, jer prolaze tamni dani i podsećamo se da je i prirodi potreban predah, a da je surova klima osnažuje da još jače, lepše i prkosnije cveta.

Želimo vam srećne praznike i podsećamo vas da usporite, udahnete i zahvalite na sigurnosti i svakom lepom životnom momentu koji ste iskusili. U nastavku ćete pronaći naše savete koji vam mogu pomoći da ukrasite stolove tako da zovu na radost, otvaraju apetit i stvaraju nove, tople uspomene.

Ideje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubiti

1. Hrana

Par dana pred sam svečani ručak osmislite šta ćete od jela da spremate. Pripremite se na vreme, nabavite potreban materijal i raspodelite poslove na nekoliko dana kako na sam praznični dan ne bi bili previše zaokupljeni kuhinjskim poslovima.

Za još veselije i lepše praznične postavke stolova možete koristiti Banini Domaćica keksiće. Pored toga što su ukusni, njihovi lepi raznoliki oblici doprineće izgledu živopisnije i bogatije trpeze.

Ideje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubiti

2. Stolnjak i tekstil

Glavno simboli Uskrsa su optimizam, nada, buđenje, naravno jaja i zečevi, zelenilo i nežne, svetle i suptilne boje. Zato postavite svoje stolove neka prizivaju ljubav, sunce i lepotu.

Ukoliko imate šarene stolnjake sa sitnim ili cvetnim motivima, nemojte se libiti da ih upotrebite. Možete koristiti i standardne bele stolnjake, pa ih upotpuniti sa pastelnim ili šarenim salvetama.

Možete se i igrati i salvete saviti u vidu zečijih ušiju. Papirne salvete biće dovoljno da odmotate i preklopite najpre u trougao, a zatim da ih savijte tako da dobijete usku traku od oko 5cm širine. Zatim je obmotajte oko ofarbanog jajeta, na vrhu uvrnite slobodne krajeve i komadićem kanapa ih privežite.

Tekstilnu salvetu možete saviti prema uputstvu sa slike i postavite na tanjir za svakog gosta i člana porodice.

Ideje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubitiIdeje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubiti

3. Cveće

Čak i samo malo zelenila i nežnih cvetova može doprineti da vaša trpeza deluje sveže i okrepljujuće. Mi preporučujemo lale i narcise, ali čak i vezu mladog luka možete iskoristiti za dekoraciju. Možete ubrati i nekoliko procvetalih korovskih grančica pa ih postaviti u ukrasnu vazu i smestite na centar stola. Dodajte im i ukrasna jaja i napravite ukrasni, uskršnji aranžman.

Ideje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubitiIdeje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubiti

4. Jaja

Ukrašena uskršnja jaja možete koristiti za dekoraciju na različite načine. Postavite ih u držače za jaja ili ukrasne staklene posude, na salvete ili ih umotajte u vidu zečijih ušiju.

Ukoliko ste pak pobornik jednostavnosti, biće dovoljno da ih smestite na središnji deo stola u jednu prozirnu posudu kako bi njihove boje i vaš trud došli do izražaja.

Ideje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubiti Ideje za uskršnje dekoracije stola u koje će se svi zaljubiti

5. Dekoracija

Dodatno stolove možete obogatiti uskršnjom dekoracijom u vidu zečića, ukrasa u obliku jaja, cvetovima ili zelenim grančicama iz prirode. Razbacajte ih po stolu ili sa malo rafije ili slame oblikujte mala gnezda u koja ćete postaviti ukrase.

Još jedna interesantna ideje jeste da ukrasite kartonsku ambalažu za jaja. U njih možete postaviti dodatne uskršnje ukrase, cveće ili sveće.

OCENI Priču
Broj glasova: 8