Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

Domaćica torta za Dan zaljubljenih

Domaćica torta za Dan zaljubljenih

Bilo da ste tužni, srećni, gladni, imate želju za slatkim, radoznali, zaljubljeni ili sami, uvek je dobro ideja umesiti tortu. Mi smo našu napravili u obliku srca, jer slavimo februar, ljubav, zabavu u kuhinji i dobre zalogaje. Takođe, uživali smo u oblikovanju i dekoraciji veselih srca.

Vi možete da birate bilo koji oblik, možete je pojesti sami ili preneti bez problema na drugi kraj grada i podeliti sa dragom osobom. Grickajte je uz neki romantični film ili uzbudljiv razgovor sa dragim ljudima. Pomoću nje okupite prijatelje oko tople trpeze i dozvolite joj da vam ugreje srca.

Ovu Domaćica tortu čine mekana, puterasta kora zalivena mlekom i krema bogata voćem po vašem izboru. U sam fil smestili smo i red Domaćica keksića, koji joj daju puniji i slađi ukus.

Želimo vam prijatne zalogaje, iskrene prijatelje i mnogo ljubavi!

Domaćica torta za Dan zaljubljenih

Domaćica torta za Dan zaljubljenih Domaćica torta za Dan zaljubljenih

Domaćica torta za Dan zaljubljenih

Sastojci:

Za koru:

  • 225g brašna T-400
  • 200g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 180ml mleka, sobne temperature
  • 4 belanca, sobne temperature
  • 10ml ekstrakta vanile
  • 120g putera, sobne temperature
  • 40ml grčkog jogurta

Za posipanje:

  • 100ml mleka
  • 200ml zaslađenog kondenzovanog mleka

Za dekoraciju i punjenje:

  • 450ml slatke pavlake
  • 200g svežih jagoda
  • 100g Banini Domaćica keksa

Priprema:

Rernu zagrejati na 180ºC, pripremiti kalup u obliku kruga ili srca – promera 18cm-20cm.

U većoj posudi za mešanje sjediniti potrebne količine brašna, praška za pecivo, šećer i so. Smesu dobro promešati. Ovoj smesi zatim dodati puter, pa sve rukama usitniti tako da se maslac potpuno sjedini sa brašnom. Masa treba da bude prhke teksture.

U zasebnoj dubljoj posudi, sjediniti belanca, mleko, vanilu i jogurt. Sve kratko promešati žicom.

Smesu sa brašnom dodati smesi sa jajima, pa sve dobro umutiti mikserom. Potom, masu presuti u prethodno pripremljen kalup. Peći oko 35 minuta na 180ºC.

Koru ostaviti da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon hlađenje, prepoloviti je po visini na dva približno jednaka dela. Oba dela viljuškom izbušiti na više mesta.

Sjediniti kondenzovano mleko sa običnim. Promešati smesu, pa je lagano posuti preko kora, dok se ne utroši cela smesa mleka.

Umutiti slatku pavlaku dok se ne dobije smesa čvrste, kremaste konzistencije.

Prvu koru staviti na stalak ili tanjir za posluživanje. Premazati je sa vrlo malo umućene slatke pavlake pa po njoj rasporediti naseckane jagode i izlomljene Domaćica keksiće. Preko voća i keksića premazati još slatke pavlake. Na površinu fila staviti drugi deo kore.

Ukoliko ste koristili okrugli kalup, a želite da dobijete tortu u obliku srca, potrebno je da blagim pritiskom noža u koru (nemojte seći) odredite ravnomerne četvrtine kruga. Zatim zamislite da od postojećeg kruga želite da dobijete oblik kvadrata. Od dve označene četvrtine (koje se nalaze jedna do druge), odrežite ivice u obliku polu meseca – dve četvrtine ostaće sa ravnim ivicama, preostale iznad njih imaće izgled polukruga, a odsečene komade treba sačuvati za krajnje formiranje srca.

Po ovalnom obodu kore naneti slatku pavlaku i na nju prisloniti ravne ivice odsečenih komada. Rukom ih dodatno utisnuti, saviti i oblikovati u formu srca.

Celu tortu premazati sa ostatkom slatke pavlake. Na samom vrhu dekorisati voćem i/ili slatkišima po želji i ukusu. Uživajte!

OCENI Priču
Broj glasova: 3