Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

Možemo da se upuštamo u polemiku oko običaja, imena svetaca i praznika koji padaju 14. februara, a možemo i da se jednostavno koncentrišemo na ono najbitnije - iskrenu, nežnu i duboku ljubav koja je sve pokrenula i inspirisala. Svi ćemo se složiti da je jedan dan za pokazivanje da nekog volimo i cenimo nedovoljan, ali svaki se računa i izgrađuje snažnu tvrđavu partnerskih veza.

Pravoj, zdravoj i stabilnoj ljubavi jedan šareni, kičasti praznik ne može da naudi, šta više, može samo da je zasladi i zabavi. Opustite se, uživajte, napravite pauzu, jer u ludim vremenima i brzom tempu života, kada najveći deo svakodnevice okupiraju obaveze, problemi i suvoparni podaci, dašak magije i romantičnog vetra, kiča i boja, može da razonodi i podseti koliko je život lep.

Inspirisani mesecom ljubavi u daljem tekstu donosimo ideje kako da iznenadite svoje partnere, malo razbudite stare uspomene i unesete nove boje u vašu vezu, a vi ih uvek možete isprobati ma kojeg dana u godini.

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

1. Dan započnite iznenađenjem

Neka dan bude poseban od samog jutra. Iznenadite partnera doručkom, trknite i donesite omiljene pogačice, servirajte ih, ukrasite i poslužite u krevetu. Možete da se i malo poigrate i ostavite ljubavne poruke na lepljivim papirićima u kupatilu ili kuhinji. Još jedna opcija je i da ga/je iznenadite novinama i već spremljenom kafom.

2. Večerom probudite sva čula

Da bi večera bila drugačija i posebna ubacite dekoraciju. Postavite stolnjak, salvete, čaše za vino i učinite je svečanijom. Zamračite prostoriju i koristite prigušeno osvetljenje. Najbolji saveznici biće vam sveće, koje će doprineti romantičnoj atmosferi i ulepšati sto.

Ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju večeru možete organizovati na terasi ili dvorištu.

Promenite ustaljenu kućnu odevnu kombinaciju i obucite omiljenu haljinu/suknju/košulju ili interesantne čarape. Ne morate komplikovati sa sređivanjem, ali mala promena, omiljeni ruž i par kapi parfema, mogu da učine da se osećate poželjnije i svečanije.

Pripremite laganu i ukusnu hranu i počastite se dobrim vinom. Na kraju, za desert uživajte u selekciji slatkiša i Domaćica keksa, a ako još niste preporučujemo da probate i naš najnoviji ukus – sa čokoladnim granulama.

Ukoliko pak iz ma kog razloga želite da izbegnete kuvanje, uvek možete da pripremite selekciju sireva, slatkiša i/ili vina i pripremite platu ukusnih namirnica. Za više ideja posetite ovaj link.

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

3. Opustite se tokom šetnje

Deo večeri možete odvojiti za zajedničku šetnju. Bez obzira na godine, držite se za ruke i prisetite mlađih dana, ludorija i hrabrosti. Slušajte svog partnera i dozvolite mu da uživa u sećanjima.

Posetite kvart grada koji najmanje poznajete, probajte kuvano vino na nekom novom mestu i uživajte u posmatranju okoline, prirode, zvezda i užurbanih prolaznika.

4. Plesom pokrenite strasti

Za kraj dana pripremite i muzičku listu sa vašim omiljenim pesama i kompozicijama i prepustite se ritmu. Pokrenite telo i u zagrljaju partnera uživajte u plesu, sećanjima i sadašnjem trenutku.

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

5. Pokažite partneru da ste zahvalni za njegovo prisustvo u vašem životu

Ponekad je potrebno da podsetimo i sami sebe koliko smo blagosloveni i bogati. Besomučno razmišljamo o budućim planovima, sanjamo snove, nadamo se promenama, želimo bolje i više, žurimo i trošimo dragocene životne minute na stvari koje su daleko i neizvesne, pa zaboravljamo da jedino što nam je garantovano jesu sadašnji trenuci.

Zato, nije na odmet zastati, uštinuti se i zahvaliti na dosadašnjim ljubavima, iskustvima, vremenu i snazi koja nas tera da učimo i savladamo prepreke. Podsetite sebe zašto volite vašu drugu polovinu i jasno mu/joj stavite do znanja da ste zahvalni i da cenite taj blagoslov.

OCENI Priču
Broj glasova: 4