Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

Možemo da se upuštamo u polemiku oko običaja, imena svetaca i praznika koji padaju 14. februara, a možemo i da se jednostavno koncentrišemo na ono najbitnije - iskrenu, nežnu i duboku ljubav koja je sve pokrenula i inspirisala. Svi ćemo se složiti da je jedan dan za pokazivanje da nekog volimo i cenimo nedovoljan, ali svaki se računa i izgrađuje snažnu tvrđavu partnerskih veza.

Pravoj, zdravoj i stabilnoj ljubavi jedan šareni, kičasti praznik ne može da naudi, šta više, može samo da je zasladi i zabavi. Opustite se, uživajte, napravite pauzu, jer u ludim vremenima i brzom tempu života, kada najveći deo svakodnevice okupiraju obaveze, problemi i suvoparni podaci, dašak magije i romantičnog vetra, kiča i boja, može da razonodi i podseti koliko je život lep.

Inspirisani mesecom ljubavi u daljem tekstu donosimo ideje kako da iznenadite svoje partnere, malo razbudite stare uspomene i unesete nove boje u vašu vezu, a vi ih uvek možete isprobati ma kojeg dana u godini.

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

1. Dan započnite iznenađenjem

Neka dan bude poseban od samog jutra. Iznenadite partnera doručkom, trknite i donesite omiljene pogačice, servirajte ih, ukrasite i poslužite u krevetu. Možete da se i malo poigrate i ostavite ljubavne poruke na lepljivim papirićima u kupatilu ili kuhinji. Još jedna opcija je i da ga/je iznenadite novinama i već spremljenom kafom.

2. Večerom probudite sva čula

Da bi večera bila drugačija i posebna ubacite dekoraciju. Postavite stolnjak, salvete, čaše za vino i učinite je svečanijom. Zamračite prostoriju i koristite prigušeno osvetljenje. Najbolji saveznici biće vam sveće, koje će doprineti romantičnoj atmosferi i ulepšati sto.

Ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju večeru možete organizovati na terasi ili dvorištu.

Promenite ustaljenu kućnu odevnu kombinaciju i obucite omiljenu haljinu/suknju/košulju ili interesantne čarape. Ne morate komplikovati sa sređivanjem, ali mala promena, omiljeni ruž i par kapi parfema, mogu da učine da se osećate poželjnije i svečanije.

Pripremite laganu i ukusnu hranu i počastite se dobrim vinom. Na kraju, za desert uživajte u selekciji slatkiša i Domaćica keksa, a ako još niste preporučujemo da probate i naš najnoviji ukus – sa čokoladnim granulama.

Ukoliko pak iz ma kog razloga želite da izbegnete kuvanje, uvek možete da pripremite selekciju sireva, slatkiša i/ili vina i pripremite platu ukusnih namirnica. Za više ideja posetite ovaj link.

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje 5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

3. Opustite se tokom šetnje

Deo večeri možete odvojiti za zajedničku šetnju. Bez obzira na godine, držite se za ruke i prisetite mlađih dana, ludorija i hrabrosti. Slušajte svog partnera i dozvolite mu da uživa u sećanjima.

Posetite kvart grada koji najmanje poznajete, probajte kuvano vino na nekom novom mestu i uživajte u posmatranju okoline, prirode, zvezda i užurbanih prolaznika.

4. Plesom pokrenite strasti

Za kraj dana pripremite i muzičku listu sa vašim omiljenim pesama i kompozicijama i prepustite se ritmu. Pokrenite telo i u zagrljaju partnera uživajte u plesu, sećanjima i sadašnjem trenutku.

5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje 5 saveta kako da organizujete romantičnu večeru za dvoje

5. Pokažite partneru da ste zahvalni za njegovo prisustvo u vašem životu

Ponekad je potrebno da podsetimo i sami sebe koliko smo blagosloveni i bogati. Besomučno razmišljamo o budućim planovima, sanjamo snove, nadamo se promenama, želimo bolje i više, žurimo i trošimo dragocene životne minute na stvari koje su daleko i neizvesne, pa zaboravljamo da jedino što nam je garantovano jesu sadašnji trenuci.

Zato, nije na odmet zastati, uštinuti se i zahvaliti na dosadašnjim ljubavima, iskustvima, vremenu i snazi koja nas tera da učimo i savladamo prepreke. Podsetite sebe zašto volite vašu drugu polovinu i jasno mu/joj stavite do znanja da ste zahvalni i da cenite taj blagoslov.

OCENI Priču
Broj glasova: 4