Na našoj stranici naći ćete kolačiće najrazličitijih oblika, veličina i ukusa. Većina njih je jestiva, ali tu su i oni drugi, računarski, koji služe kako bismo vam obezbedili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu slažete se s korišćenjem kolačića i našom politikom privatnosti.

5 ideja za originalne poklone za 8. mart

5 ideja za originalne poklone za 8. mart

8. marta slavi se međunarodni praznik posvećen ženama. 8. marta podsećamo se da je, ne tako davno u našoj istoriji, skoro polovina populacije bila obespravljena za neka od najosnovnijih ljudskih prava. Podsećamo se da su, iako je put bio dug i mukotrpan, ljudi uspeli da izbore za sebe i svoju decu bolji život.

Podsećamo se i da je svet na ovaj dan pre 113. godina postao pravedniji, bogatiji i kreativniji. Da su postojale među nama osobe dovoljno hrabre da prate svoje snove i da dobro znane životne puteve učine uzbudljivijim, ali i da one potpuno nove, neutabane staze učine jasnijim i manje zastrašujućim. Takođe, podsćamo se i da pored svega toga i dalje postoji prostora za napredak, za bolje i pravednije uslove i zakone.

Iskoristimo ovaj dan da se inspirišemo bogatim biografijama žena boraca, da zahvalimo na uslovima u kojima mi zahvaljujući njima živimo, ali i da damo svoj doprinos u njihovom očuvanju i poboljšanju.

Ukoliko ste i vi okruženi jakim ženskim ličnostima i želite da nazdravite u njihovo ime i ulepšate im dan – izaberite mali znak pažnje da im pokažete da su voljene. Kažite im da znate da su tu za vas, da se njihov trud vidi, računa i da ste tu da brinete o njima.

Nadamo se da ćete među našim predlozima poklona pronaći bar jedan za sve važne žene vašeg života. Pokloni su raznoliki i prilagodljivi svim uzrastima i budžetu. Ukoliko vam bude potrebno još dodatnih ideja zavirite i na našu “Uradi sam” stranicu i pronađite projekte koje sami možete da napravite.

5 ideja za originalne poklone za 8. mart

1. Teglica sa slatkišima:

Jednostavan, a sladak poklon možete pripremiti pomoću jedne lepe staklene tegle i omiljenih slatkiša. Naši Domaćica keksići će sigurno ulepšati vaše teglice i obradovati sve divne dame kojim ih namenite.

Ovaj poklon može biti odlično rešenje ukoliko vam je potrebno više poklona, uštedećete na slatkišima i ravnomerno ih rasporediti po predviđenim teglama. Na kraju uvek možete dodati i još po neku sitnicu, poput čestitke, poruke ili omiljene kafe i sve to lepo dekorisati i posložiti.

2. Kutija sa potrepštinama za jedan lep opuštajući dan:

Pripremite jednu kartonsku kutiju. Ona može biti i ukrasna, ali i obična standardna kutija od kućnih aparata ili cipela.

Ukoliko je potrebno možete obložiti njene stranice ukrasnim papirom i dodatno ih ukrasiti, a na dno postavite neku lepu salvetu ili ostatke iseckanog ukrasnog papira. Osmislite sadržaj paketa i prilagodite ga dragoj osobi.

Možete birati koju god temu da želite i sadržaj prilagoditi vašem budžetu, a mi smo se odlučili za kombinaciju sitnica koje mogu biti korisne za jedno lepo, opuštajuće veče. U našem peketiću našlo se mesto za par toplih čarapica, lak za nokte, šolju, kesice čaja i pakovanje najslađih Domaćica keksića.

3. Cveće:

Vekovima cveće ostaje najdraži ženski poklon i toliko je različitih vrsta da uvek možemo da izaberemo nešto nova i interesantno. Rezano cveće i buketi kao predlog za poklon se podrazumevaju, ali ako znate da vaša dama obožava biljke onda možete pripremiti i nešto drugačije.

Pronađite ređe biljne vrste i nabavite pelcer baš za nju. Ili ukoliko ste i vi ljubitelj cveća, napravite cvetni aranžman od sukulenata u ukrasnoj saksiji. Možete napraviti i mali baštenski paketić koji ćete spakovati u ukrašenu kutiju ili običnu staklenu teglu. U njega možete dodati rukavice, različita semena, saksije i ostali baštenski materijal.

5 ideja za originalne poklone za 8. mart 5 ideja za originalne poklone za 8. mart

4. Ukrasne teglice pune poruka ljubavi:

Brojne su kreativne ideje pomoću kojih i najmlađi mogu ulepšati dan svojim majkama, bakama i ostalim ženskim žilama kucavicama njihovog života.

Pomozite im da ukrasa staklene tegle sa akrilnim bojama, a zatim nek na papirićima ispišu najdraže zajedničke momente ili razloge zašto vole svoje mame, bake, tetke…Takođe, mogu da pripreme i “bonove” na kojima će naznačiti neku svoju uslugu (poput toga da će sami spremiti sobu, oprati suđe, bacati smeće cele nedelje,…) koja može pomoći majkama sa svakodnevnim obavezama.

5. Ceger pun ukusnih zalogaja:

Pripremite jedan standardni pamučni ceger za kupovinu i u njega spakujte ukusne namirnice. Dodajte po vašem izboru kombinaciju sireva, suhomesnatih proizvoda, maslina, izaberite i specijalni hleb i dodajte bocu vina ili nekog drugog pića.

OCENI Priču
Broj glasova: 9